Podoļaks reaģē uz ziņām par Prigožina nāvi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks.
Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks. Foto: KEMAL ASLAN

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks trešdienas vakarā reaģējis uz ziņām par Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" vadītāja Jevgeņija Prigožina bojāeju, norādot, ka pēc viņa jūnijā sarīkotā dumpja pret Kremli tā bija paredzama.

"Prigožins parakstīja savu nāves spriedumu brīdī, kad viņš apstājās 200 kilometrus no Maskavas," Podoļaks sacīja intervijā Vācijas laikrakstam "Bild".

Jau ziņots, ka Prigožins trešdien gāja bojā savas lidmašīnas "Embraer" katastrofā Tveras apgabalā. Katastrofā dzīvību zaudēja visi 10 cilvēki, kas atradās lidmašīnā - septiņi pasažieri un trīs apkalpes locekļi.

Ar "Vagner" saistītais "Telegram" kanāls "Grey Zone" apgalvoja, ka lidmašīnu tīši notriekusi Krievijas pretgaisa aizsardzība, tomēr šim apgalvojumam nav apstiprinājuma.

Podoļaks sacīja, ka Prigožina dumpis jūnijā "pa īstam izbiedēja" Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un tam bija paredzamas sekas, jo "Putins nepiedod nevienam, kas viņam licis baidīties".

"Ir arī acīmredzams, ka Prigožins parakstīja savu nāves spriedumu brīdī, kad viņš noticēja dīvainajām "Lukašenko garantijām" un ne mazāk absurdajam "Putina godavārdam"," sociālajā tīklā "X" atzīmēja Podoļaks.

"Zīmīgā Prigožina un "Vagner" pavēlniecības novākšana divus mēnešus pēc apvērsuma mēģinājuma ir Putina signāls Krievijas elitei pirms 2024. gada vēlēšanām: Baidieties! Nelojalitāte ir līdzvērtīga nāvei. Bet tas arī ir signāls Krievijas karavīriem, ka "militārās specoperācijas varoņu" nebūs. Ja nebūs ukraiņu tribunāla, tad būs lode no Federālā drošības dienesta," rakstīja Podoļaks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu