Kanādas basketbola izlase Pasaules kausam piesaka septiņus NBA spēlētājus

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Šejs Žilžess-Aleksandrs
Šejs Žilžess-Aleksandrs Foto: FIBA.com

Latvijas pretiniece Kanādas vīriešu basketbola izlase trešdien paziņoja galīgo sastāvu dalībai Pasaules kausa finālturnīrā, un valstsvienību pārstāvēs septiņi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu pārstāvji.

Lielākā zvaigzne kanādiešu rindās ir Šejs Žilžess-Aleksandrs no Oklahomasitijas "Thunder" vienības, kurš pagājušajā sezonā NBA vidēji mačā guva 31,4 punktus.

Pirms nepilnas nedēļas par lēmumu nespēlēt Pasaules kausā kausā paziņoja NBA čempions Denveras "Nuggets" rindās Džamals Marejs, kuram nepieciešama ilgāka atpūta un atlabšana pēc garās sezonas.

No paplašinātā sastāva komandā kā pēdējie nav iekļuvuši Kevins Pangoss (Milānas "Olimpia", Itālija) un Tomass Skrabs (Otavas "BlackJacks", Kanāda).

Komandu vadīs spāņu speciālists Hordi Fernadess, bet viņa asistenti būs Neits Bjorkgrens un Nataniels Mičels.

Kanādas izlase piecās pārbaudes spēlēs pirms Pasaules kausa izcīnīja trīs panākumus, ar 107:76 uzvarot Jaunzēlandi un ar 113:112 papildlaikā pārspējot Vāciju un ar 85:80 papildlaikā uzvarot Spāniju, kā arī kurai ar 81:86 zaudējot vāciešiem un ar 88:94 Dominikānas Republikai.

Pasaules kausā ar Latvijas izlasi kanādieši spēlēs 29. augustā H apakšgrupas noslēdzošajā kārta. Pirms tam Kanādas izlase aizvadīs mačus ar Franciju (25. augustā) un Libānu (27. augustā.)

Pasaules kausa finālturnīrs no 25. augusta līdz 10. septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

Kanādas izlases sastāvs dalībai Pasaules kausa finālturnīrā:

Kails Aleksandrs ("Valencia", Spānija), Nikeils Aleksandrs-Vokers (Minesotas "Timberwolves", NBA), Rovans Aleksandrs Barets (Ņujorkas "Knicks", NBA), Trejs Bels-Heinss (Saragosas "Casademont", Spānija), Dillons Brukss (Hjūstonas "Rockets", NBA), Lugencs Dorts, Šejs Žilžess-Aleksandrs (abi - Oklahomasitijas "Thunder", NBA), Zeks Edejs (Purdū Universitātes "Boilermakers", NCAA), Melvins Edžims (Malagas "Unicaja", Spānija), Kellijs Oliniks (Jūtas "Jazz", NBA), Dvaits Pauels (Dalasas "Mavericks", NBA), Filips Skrabs ("Niagara River Lions", Kanāda).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu