Anžejs Pasečņiks vērtē Latvijas izlases pirmo pretinieku

Matīss Kleinbergs
, Apollo.lv sporta žurnālists
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Anžejs Pasečņiks lidostā "Rīga" pirms izlidošanas uz Taivānu, kur piedalīsies pārbaudes spēlēs pirms Pasaules kausa finālturnīra Džakartā.
Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Anžejs Pasečņiks lidostā "Rīga" pirms izlidošanas uz Taivānu, kur piedalīsies pārbaudes spēlēs pirms Pasaules kausa finālturnīra Džakartā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pēc pirmā Džakartā aizvadītā treniņa uz žurnālistu jautājumiem par gaidāmo maču pret Libānu atbildēja Latvijas basketbola izlases centra spēlētājs Anžejs Pasečņiks.

Latvijas basketbolisti finālturnīru ar maču pret Libānu sāks jau 25. augustā, plkst. 12.15 pēc Latvijas laika.

Basketbolisti kopā ar federācijas pārstāvjiem Džakartā ieradās 23. augusta pēcpusdienā un līdz šim treniņus finālturnīra arēnā vēl nebija aizvadījuši. Lai arī latvieši Džakartā ieradās no Taivānas, kur notika pārbaudes mači pret Lietuvu un Puertoriko, Pasečņiks pēc pirmā treniņa norādīja, ka ar fizisko pašsajūtu komandā viss esot kārtībā.

"Jūtamies labi. Sanāca 11 stundas nogulēt, jo iepriekšējā naktī negulējām. Vēlā spēle un pēc tam piecu stundu lidojums. Tagad izmēģinājām jauno arēnu. Sākumā bija karsts, bet tad salaboja kondicionieri un viss kārtībā. Citādāk nebija iespējams elpot," sacīja basketbolists.

Pasečņiks arī neslēpj, ka arēna dizaina ziņā neizskatoties pati modernākā, tomēr iekšpusē viss esot visaugstākajā līmenī - gan parkets, gan grozi.

Libānas valstsvienība uz šo turnīru ir atvedusi pašu īsāko sastāvu visā čempionātā. Divi garākie Libānas spēlētāji ir Ali Haidars un Karims Rafaels Ezedins. Viņu augumi sasniedz 206 centimetru atzīmi, kamēr bijušais NBA uzbrucējs Omari Spelmens, kurš šā gada aprīlī pieņēma Libānas pilsonību, ir par centimetru īsāks.

Pasečņiks neslēpj, ka garā gala spēlētājus, kuri darbojas perimetrā, viņam nākas segt retāk, tāpēc pretinieki, kuri var realizēt tālmetienus, kā arī spēj spēlēt zem groza, būšot aspekts, kuram jāpielāgojas.

"Viņi galīgi nebūs viegls pretinieks. Mums [garā gala spēlētājiem] jābūt tādiem možiem, nedrīkstam viņiem ļaut pēc blokiem iziet ārā un izmest brīvus metienus. Jāskatās, ko viņi dara," sacīja centra spēlētājs.

Runājot par iemesliem, kāpēc, viņaprāt, pretinieks nebūs viegls, Pasečņiks izceļ vairākus aspektus.

"Pirmkārt, viņi nespēlē Eiropas basketbolu. Viņiem basketbols ir tāds haotiskāks. Tas nenozīmē, ka viņi spēlē sliktāk, bet tieši neparocīgāk mums," sacīja centra spēlētājs.

Latvijas valstsvienība 27. augustā plkst. 16.30 pēc Latvijas laika spēkosies ar Francijas valstsvienību, savukārt 29. augustā tajā pašā laikā norisināsies mačs ar Kanādas basketbolistiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu