FOTO UN VIDEO Latvijas basketbola izlases atbalstītāji ieradušies Džakartā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: TVNET GRUPA/Matīss Kleinbergs

Indonēzijā 25. augustā plkst. 12.15 Latvijas vīriešu basketbola izlase aizvadīs pirmo spēli Pasaules kausa (PK) izcīņā basketbolā. Finālturnīrā kopumā piedalās 32 valstu komandas, starp kurām Latvijas izlase ir pirmo reizi. Atzīmēt šo notikumu un izjust basketbola drudzi Džakartā ieradušies arī Latvijas valstsvienības atbalstītāji.

Latvijas valstsvienība Libānu Pasaules kausa finālturnīru iesāks plkst. 12.15 pēc Latvijas laika ar spēli pret Libānas valstsvienību.

FOTO: Latvijas basketbola līdzjutēji Džakartā

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) rīkotajā aptaujā, kurā piedalījušies mediju pārstāvji no 50 valstīm, vairums respondentu (61,5%) prognozē, ka turnīrā uzvarēs ASV izlase. Par medaļu pretendentēm tiek uzskatītas arī Francija (9,9%), Spānija (8,7%), Slovēnija (4,3%) un Austrālija (3,7%).

VIDEO: Latvijas basketbola līdzjutēji Džakartā

Aptaujātie mediju pārstāvji ir pārliecināti, ka ASV izlase izcīnīs vietu uz goda pjedestāla (92,5%). Lielas izredzes izcīnīt medaļas esot arī Francijai (49,1%) un Spānijai (42,2%). Pie favorītēm tiek pieskaitītas arī Kanāda (27,3%), Austrālija (20,5%), Slovēnija (19,3%), Vācija (14,3%) un Serbija (12,4%).

37,9% aptaujas dalībnieku uzskata, ka visspēcīgākā ir H apakšgrupa, kurā cīnīsies Latvijas izlase. Libāna pērn kļuva par Āzijas vicečempioni, Francija pērn sasniedza Eiropas čempionāta finālu un izcīnīja sudrabu arī 2021. gada Tokijas olimpiskajās spēlēs, savukārt Kanādai ir nokomplektēts sastāvs ar vairākiem NBA spēlētājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu