Šķēle: Būs kārtīga cīņa, jo francūžiem tā ir pēdējā iespēja aizķerties

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Aigars Šķēle
Latvijas basketbolists Aigars Šķēle Foto: FIBA.com

Francijas vīriešu basketbola izlase svētdien Pasaules kausa spēlē pret Latviju par katru cenu mēģinās gūt panākumu, lai saglabātu iespēju turpināt cīņu par godalgām, sarunā ar aģentūru LETA norādīja Latvijas valstsvienības spēlētājs Aigars Šķēle.

Latvijas valstsvienība svētdien otrajā H apakšgrupas mačā, kas sāksies plkst.16.30 pēc Latvijas laika, tiksies ar Franciju.

"Būs kārtīga cīņa, jo francūžiem tā ir pēdējā iespēja aizķerties, bet mums pēc tam vēl būs sava iespēja pret Kanādu," teica basketbolists.

Francija sāka Pasaules kausu ar zaudējumu pret Kanādu (65:95), tāpēc, lai saglabātu iespēju turpināt cīņu par godalgām, francūžiem noteikti jāgūst panākums pār Latviju. Šķēle norādīja, ka titulētajai Francijas vienībai tas arī rada papildu spiedienu.

"Viņi visos čempionātos ir sasnieguši augstus rezultātus, bet tagad, ja viņi zaudē, tad izkrīt no tālākas cīņas. Francijai tā būs pēdējā iespēja," izcēla spēlētājs.

Tāpat Šķēle secināja, ka latviešiem, lai gūtu panākumu pār Franciju un nodrošinātu vietu starp 16 labākajām komandām, ir jāaizvada teju savs labākais mačs.

"Mums ir jānospēlē izcils mačs, jo Francija ir spēcīga komanda, kas spēlē ļoti fiziski un agresīvi. NBA un Eirolīgas džeki ir fiziski lieli un viņiem noteikti ir auguma un spēka pārsvars, bet mums ir jāizmanto mūsu stiprās puses, kas noteikti ir tālmetieni un ātra bumbas kustība" stāstīja basketbolists.

"Nedrīkst apstāties un iesprūst uzbrukumā, vienmēr ir jāturpina kustināt bumba. Tāpat nevajag arī celt paniku un vienkārši jāmet bumba grozā," piebilda Šķēle.

Latvieši Pasaules kausu sāka ar uzvaru, pirmajā mačā pārspējot Libānu ar rezultātu 109:70. Noslēdzošo H apakšgrupas spēli, kurā tiksies ar Kanādu Latvija aizvadīs otrdien.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu