"Roka nedrīkst notrīcēt!" Rolands Šmits pēc fantastiskās uzvaras

Matīss Kleinbergs
, Apollo.lv sporta žurnālists
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Rolands Šmits pēc vēsturiskās uzvaras pār Francijas izlasi atzina, ka spēles izskaņā, kad bija jārealizē svarīgi soda metieni, roka vienkārši nedrīkstējusi notrīcēt.

Latvija ar 88:86 (26:33, 23:20, 13:21, 26:12) pārspēja Francijas izlasi.

Šajā mačā Rolands Šmits izcēlās ar 20 gūtajiem punktiem, kā arī 37 sekundes pirms pamatlaika beigām realizēja divus soda metienus, ļaujot Latvijas izlasei izvirzīties vadībā ar 87:86.

Pēc mača Šmits norādīja, ka šādā mirklī nervi nedrīkst pievilt: "Nedrīkst notrīcēt ir jāiemet."

Uzbrucējs arī norādīja, ka izdevies pretinieku spiedienam pietiekoši lielā mērā atbildēt ar fizisku basketbolu un pašatdevi savā izpildījumā.

"Mēs paši zinājām, ka jācīnās līdz galam. Paši jau redzējāt, ka katrs spēlētājs, kurš devās laukumā cīnījās līdz pēdējam elpas vilcienam," sacīja Šmits.

Viņš arī neslēpj, ka zem groza bijusi ļoti smaga cīņa pret Eirolīgas un NBA līmeņa: "Ir grūti pret viņiem spēlēt. Šodien pierādījām, ka mēs to varam."

Šmitam laukumā ļoti bieži nācās darboties pret fiziski spēcīgo francūzi Geršonu Jabuseli. Latviešu uzbrucējs smejoties atzina, ka zilumu nebūšot. Viņš tomēr pietiekoši daudz reižu ar Jabuseli laukumā esot ticies Spānijas ACB līgā.

Arī Šmits piekrita apgalvojumam, ka viens no Latvijas izlases trumpjiem šajā mačā bijis 2-3 zonas aizsardzības pielietojums, kas pretiniekiem sajaucis galvu: "Bet pats galvenais, kā jau es teicu, ir tas, ka cīnījāmies."

Spēles beigās, kā jau tas pie līdzīga rezultāta ļoti bieži pienākas, abu komandu spēlētāju emocijas sita augstu vilni. Šmits gan noliedza, ka francūži spēles pavedienu būtu mēģinājuši atgūt ar kaut kāda veida provokācijām.

"Tā visa spēle bija tāda fiziska un agresīva. Bet nekas tāds. Varbūt kāds grūdiens bija, bet tā ir spēles sastāvdaļa," noslēgumā sacīja Šmits.

Latvijas izlase bez iekļūšanas Pasaules kausa finālturnīra nākamajā kārtā nodrošinājusi arī vismaz dalību 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu