"Vismaz treneriem ir ļoti interesanti." Visockis-Rubenis par svarīgo maču pret Spāniju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Artūrs Visockis-Rubenis
Artūrs Visockis-Rubenis Foto: LBS / Mikus Kļaviņš

Latvijas basketbola izlases treneris Artūrs Visockis-Rubenis pēc treniņa sarunā ar latviešu medijiem ieskicēja taktiskos risinājumus mačam pret Spānijas valstsvienību.

Latvijas basketbola izlase Pasaules kausa izcīņas grupu turnīra otro fāzi uzsāks ar cīņu pret Spānijas valstsvienību.

Visockis-Rubenis neslēpa entuziasmu par iespēju mēģināt atrisināt tik sarežģītu "puzli" kā Spānijas valstsvienība.

"Super! Vismaz treneriem ir ļoti interesanti. Nezinu, kā ir spēlētājiem, bet treneriem ir interesanti. Spānija savā ziņā ir Francijas un Kanādas apvienojums. Spēlē ar ātrajām pārejām, bet savā reizē viņi var arī būt disciplinēti un nospēlēt ar gariem uzbrukumiem. Daudz nāk metēju ārā pēc blokiem. Daudz tiek spēlēts uz Viliju Hernangomezu. Droši vien labākā komanda, pret kuru esam spēlējuši.

Kanādai bija tādi individuāli spēcīgi basketbolisti. Ja paskatāmies soliņa dziļumu un visu pārējo. Tur Šajs ir puse komandas gandrīz. Pie Skoriolo spēlē visi 12 basketbolisti," norādīja Visockis-Rubenis.

Viņš arī skaidroja, ka Latvija un Spānija spēlē līdzīgu basketbolu un cenšas tikt pie ātrajiem uzbrukumiem, kad rodas tam iespējas.

"Mēģinām izmantot ātrās pārejas, kad tas ir nepieciešams. Arī viņi to dara, bet, ja tas nav, tad spēlē uz konkrētiem cilvēkiem un vietām. Ļoti disciplinēta komanda, tāpēc tas nebūs skrien un met basketbols. Tā ir Spānijas stiprā puse, ka viņiem nav zvaigžņots sastāvs un tiek spēlēts komandas basketbols," stāstīja Visockis-Rubenis.

Latvijai iepriekšējās spēlēs atsevišķos momentos problēmas sagādāja atlēkušo bumbu izcīnīšana gan pie sava, gan pretinieku groza, kamēr Spānija ir viena no labākajām komandām šajā statistikas rādītājā visā turnīrā.

"Auguma parametri viņiem ļauj tikt pie atlēkušajām bumbām un otrajām iespējām. Nevaram atbloķēt tikai viens pret vienu, tas ir jādara visai komandai kopā. Man liekas, ka pašiem vairāk ir jāpaņem atlēkušās bumbas un jāizdara lielāks spiediens," izcēla treneris.

Gadījumā, ja Latvijas izlase rīt piekāpjas Spānijai un vakara mačā Brazīlija atzīst kanādiešu pārākumu, tad latviešiem cīņa par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs būs galā.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu