"Varēs tagad viņiem s*du runāt visu sezonu." Rodions Kurucs pēc svarīgās uzvaras pār Spāniju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rodions Kurucs
Latvijas basketbolists Rodions Kurucs Foto: FIBA.com

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Rodions Kurucs pēc uzvaras pār Spāniju neslēpa, ka nākamajā sezonā Spānijas ACB līgā nekautrēsies šo panākumu atgādināt vietējiem spēlētājiem.

Latvijas vīriešu basketbola izlase piektdien Džakartā Pasaules kausa finālturnīra otrā posma pirmajā spēlē spraigā cīņā ar 74:69 uzvarēja pašreizējo čempioni Spāniju un turpinās cīņu par vietu ceturtdaļfinālā, kā arī ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Visproduktīvāk spēlēja Rodions Kurucs, kurš guva 13 punktus, izcīnīja astoņas bumbas zem groziem un pārtvēra trīs bumbas. Astoņas sekundes pirms finālsvilpes viņš ar diviem precīziem soda metieniem uzstādīja galarezultātu.

"Koncentrējos, izpūtu gaisu - tieši tā, kā man mācīja vectēvs [basketbola treneris Vladimirs Kiseļovs]. Pirmajā soda metienā roka nedaudz notrīcēja," sarunā ar žurnālistiem teica Kurucs.

Latviešu uzbrucējs nākamo sezonu pavadīs Spānijas augstākajā jeb ACB līgā. Iepriekš viņš laiku pavadījis arī FC "Barcelona" sistēmā. Kurucs neslēpj, ka šī uzvara bijusi īpaša: "Varēs tagad viņiem s*du runāt visu sezonu."

Mača sākumā Latvijas izlase neesot spēlējusi savu basketbolu un neizpildīja pareizas darbības laukumā, atzina basketbolists. "Pēc tam visu ģērbtuvē izrunājām, nolikām kļūdas malā un koncentrējāmies trenera nosacījumiem otrajam puslaikam," teica Kurucs.

Spānijas basketbolisti cieši spēlēja aizsardzībā, nedodot Latvijas komandai daudz iespēju uzbrukumā. "Spānijas basketbolisti ļoti agresīvi sedza, bet katru agresivitāti var apspēlēt. Mums treneris deva zaļo gaismu viņus atspēlēt," teica Kurucs.

Latviešu basketbolists arī piekrita apgalvojumam, ka spāņi jau no mača sākuma spēlējuši uz pārkāpuma robežas, tomēr tiesneši katru kontaktu nesvilpa: "Kad sākām sist pretim, tad pārstāja."

Lielu daļu mača Kurucs laukumā cīnījās ar Spānijas basketbola leģendu Rūdiju Fernandesu. Viņš gan atzīst, ka problēmu ar to neesot bijis. 

"Mierīgi. Tas vairs nav tas Rūdijs," nobeigumā teica Kurucs.

Latvijas izlase finālturnīrā uzvarējusi vēl vienu Eiropas grandu, jo apakšgrupā ar 88:86 tika pārspēta Francija. "Pret francūžiem bija daudz grūtāk un arī patīkamāk uzvarēt. Tajā spēlē bija vairāk emociju, kā arī spāņiem ir mazāk talanta - nebija, kas izveido spēli," atzina Kurucs.

Svētdien Latvijas izlase tiksies ar Brazīliju.

L apakšgrupā visās trīs spēlēs uzvarējusi Kanāda, pa trīs panākumiem četrās cīņās ir Latvijai un Spānijai, bet Brazīlija svinējusi divas uzvaras trīs dueļos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu