"Nevienā mirklī nepadevāmies." Šmits pēc grandiozās uzvaras pār Spāniju

Matīss Kleinbergs
, Apollo.lv sporta žurnālists
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rolands Šmits
Latvijas basketbolists Rolands Šmits Foto: FIBA.com

Latvijas basketbola izlases spēka uzbrucējs Rolands Šmits pēc svarīgās uzvaras pār Spāniju atzina, ka komanda nevienā brīdī neesot padevusies.

Latvijas basketbolisti uzvarēja ar rezultātu 74:69 (17:16, 12:16, 18:26, 27:11).

Šmits lielāko daļu karjeras pavadījis Spānijas basketbola sistēmā, tāpēc par izcīnīto uzvaru vēl lielāks prieks: "Sajūtas ir fantastiskas. Komanda tiešām parādīja lielisku sniegumu. Cīnījāmies. Katrs spēlētājs laukumā atdeva maksimumu, tāpēc arī vinnējām."

Latvijas valstsvienībai padevās visai neveiksmīga trešā ceturtdaļa, kuras gaitā spāņi spēja iekrāt pat 11 punktu pārsvaru, tomēr latvieši ceturtajā ceturtdaļā spēja pagriezt mača ritējumu, izcīnot uzvaru: "Ticējām, ka varam vinnēt. Nevienā mirklī nepadevāmies un cīnījāmies."

Šmits norāda, ka spēli salauzt palīdzējusi komandas fiziskā aizsardzība: "Trīspunktnieki, jā, bet, kad sākām spēlēt aizsardzībā ar tādu kontaktu un spēku, bija izcils rezultāts."

Spānijas basketbolisti lika uzvaru uz bumbas iespēlēšanu groza apakšā. Lai arī trešajā ceturtdaļā Vilijs Hernangomezs soda laukumā bija ļoti efektīvs, kopumā latviešiem zem sava groza izdevās "saslēgties".

"Viņiem jau garie spēlētāji ir līderi. Visu laiku spēlējām agresīvi un viss izdevās," nobeigumā sacīja Šmits.

Svētdien Latvijas izlase tiksies ar Brazīliju.

L apakšgrupā visās trīs spēlēs uzvarējusi Kanāda, pa trīs panākumiem četrās cīņās ir Latvijai un Spānijai, bet Brazīlija svinējusi divas uzvaras trīs dueļos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu