Rodions Kurucs: Gražulis šodien nereāli "izšāva"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: FIBA.com

Latvijas basketbola izlases svētdien izcīnītajā uzvarā lielu ieguldījumu deva Andreja Gražuļa sniegums, pēc mača sarunā ar žurnālistiem secināja Rodions Kurucs.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase svētdien nodrošināja vietu Pasaules kausa finālturnīra ceturtdaļfinālā, otrā posma izšķirošajā mačā ar rezultātu 104:84 pārspējot Brazīliju.

FOTO: Pasaules kauss basketbolā: Latvija-Brazīlija

"Tas ir kosmoss. Esam labākajā astoņniekā pasaulē, ko tur vairs teikt. Man šķiet, ka tas ir līdz šim lielākais sasniegums Latvijas basketbolā, taču mēs vēl neesam beiguši. Tagad atpūtīsimies un iesim pēc medaļām," teica Kurucs.

Kurucs šajā mačā ātri iedzīvojās piezīmju problēmā, turklāt situāciju sarežģīja, viņaprāt, sliktā komunikācija no tiesnešu puses.

"Kad pretinieki sāka mani vēl vairāk kaitināt, tad treneris mani noņēma no laukuma, lai nedabūju diskvalificējošo piezīmi. Pasēdēju uz soliņa, atpūtos un paskatījos, kā mūsējie viņus vazā," teica Kurucs.

Latvijas izlases galvenais uzdevums šajā mačā bija uzbrukt pretinieku garajiem spēlētājiem, kuri nebija mobili, atklāja basketbolists. Tāpat viņš slavēja Gražuļa sniegumu - koknesietis bija rezultatīvākais ar 24 punktiem, kā arī paveica lielu darbu aizsardzībā.

"Gražulis šodien nereāli "izšāva", ļoti labi nospēlēja. Man prieks par viņu. Pirmajā puslaikā viņi mūs raustīja ar "pick and pop", jo viņu garais labi izpilda tālmetienus, bet otrajā puslaikā mainījām taktiku un viss labi sanāca," atzina Kurucs.

Trešdien ceturtdaļfinālā Latvijas izlase Manilā tiksies ar Slovēniju vai Vāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu