Foto Kanādas basketbolisti iekļūst Pasaules kausa pusfinālā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Kanādas vīriešu basketbola izlase trešdien Manilā iekļuva Pasaules kausa finālturnīra pusfinālā. Līdz ar to kļuva zināms, ka Latvijas izlase pusfinālā par 5. - 8. vietu bez ceturtdien paredzētās spēles ar Itāliju vēl Pasaules kausā tiksies ar Lietuvu vai Slovēniju.

Cīņā par pēdējo ceļazīmi uz pusfinālu Kanāda ar 100:89 (26:24, 24:26, 30:21, 20:18) apspēlēja Slovēniju.

Spēle sākās divu spēkos līdzvērtīgu komandu cīņā, pirmajā ceturtdaļā tikai reizi rezultāta starpībai pārsniedzot triju punktu robežu, kad Lugencs Dorts ar trīspunktu metienu 24 sekundes pirms ceturtdaļas beigām panāca 26:22 vadību Kanādai.

Tālāk par četru punktu vadību kanādieši netika, un 14. minūtē pēc Alekseja Nikoliča trīspunktu metiena vadībā ar 35:34 izvirzījās Slovēnija, bet pēc Lukas Dončiča divpunktu metiena jau panāca lielāko pārsvaru mačā slovēņiem - 40:36.

Turpmākos astoņus punktus guva kanādieši, sešus no tiem gūstot Šejam Gildžesam-Aleksandram.

Dončičs ar pieciem gūtiem punktiem vadību panāca jau savai komandai - 45:44, bet puslaiks noslēdzās neizšķirti - 50:50.

Maiks Tobijs otrā puslaika sākumā ar divpunktu metienu izvirzīja vadībā Slovēniju, uz ko Kanāda atbildēja ar 9:0 izrāvienu, sešus punktus šajā laikā gūstot Rovanam Beretam.

Izrāviens ar astoņiem precīziem soda metieniem tika turpināts arī pēc Zorana Dragiča gūtiem trim punktiem, četrus no soda metieniem realizējot Gildžesam-Aleksandram. Kanāda panāca 69:55 pārsvaru, bet pēc vēl diviem soda metieniem Bereta izpildījumā kanādieši sasniedza lielāko pārsvaru spēlē - 77:61.

Arī pēdējā ceturtdaļā punktu starpība Kanādas labā turpināja svārstīties 11-16 punktu robežās.

34. minūtē, kad rezultāts bija 92:77 Kanādas labā, slovēņu iespējas atspēlēties krietni samazināja Dončiča saņemtā otrā tehniskā piezīme spēlē, kuras dēļ viņam nācās atstāt laukumu. Pirmo tehnisko piezīmi Dončičs 15. minūtē nopelnīja par tiesneša lēmuma komentēšanu.

Minūti iepriekš otro tehnisko piezīmi Kanādas rindās bija nopelnījis Dilons Brukss, bet 37. minūtē piekto piezīmi Slovēnijai nopelnīja Gregors Hrovats, kura viena no piecām piezīmēm arī bija tehniskā.

Slovēnijai izdevās rezultāta starpību samazināt, taču no zaudējuma izvairīties neizdevās.

Slovēnija ar 100:85 bija pieveikusi Venecuēlu, ar 88:67 - Gruziju, ar 92:77 - Kaboverdi, ar 91:80 - Austrāliju, taču ar 71:100 zaudējusi Vācijai.

Kanāda ar 95:65 uzvarēja Franciju, ar 128:73 - Libānu un ar 101:75 - Latviju, ar 65:69 zaudēja Brazīlijai un ar 88:85 uzvarēja Spāniju.

Slovēņu līderis Luka Dončičs vidēji mačā bija izcēlies ar gūtiem 26,4 punktiem, kā arī ir sakrājis 7,4 atlēkušās bumbas un 6,8 rezultatīvas piespēles.

Kanādai Šeja Gildžesa-Aleksandra kontā pirms mača ar Slovēniju vidēji spēlē bija 23,8 punkti, 6,6 atlēkušās bumbas un 5,2 rezultatīvas piespēles.

Otrā trešdienas ceturtdaļfinālā Latvija ar 79:81 zaudēja Vācijai un cīņā par piekto līdz astoto vietu ceturtdien tiksies ar Itāliju.

Pusfinālā piektdien Vācija spēlēs ar ASV un Serbija - ar Kanādu.

Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkojas "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Pasaules kausa finālturnīrā tiek noskaidrotas septiņas Parīzes olimpisko spēļu turnīra dalībnieces, kā arī vēl 19 valstsvienības, kuras kopā ar piecu reģionu priekškvalifikācijas sacensību uzvarētājām nākamvasar cīnīsies par pēdējām četrām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu