Šķēle: Pirms čempionāta neviens nebija iedomājies, ka spēlēsim par piekto vietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Aigars Šķēle
Latvijas basketbolists Aigars Šķēle Foto: FIBA.com

Latvijas basketbola izlases trumpji ir ātra spēle ar daudz metieniem, pēc Pasaules kausa mača sarunā ar žurnālistiem atzīmēja valstsvienības aizsargs Aigars Šķēle.

Latvijas vīriešu basketbola izlase ceturtdien Manilā Pasaules kausa finālturnīra pusfinālā par 5. līdz 8.vietu ar 87:82 pārspēja Itāliju un meistarsacīkstes noslēgs sestdien ar maču par piekto pozīciju.

Šķēle aizvadīja savu pārliecinoši produktīvāko spēli turnīrā, izceļoties ar 12 punktiem, deviņām rezultatīvām piespēlēm un četrām atlēkušajām bumbām.

"Gribu izbaudīt šo laiku Pasaules kausā, varbūt tā man ir pēdējā reize, lai gan nekad neko nevar zināt. Ieeju spēlē un izmantoju savas iespējas, šodien sanāca labāk. Spēlēsim par piekto vietu. Pirms čempionāta neviens neko tādu nebija iedomājies, bet te nu mēs esam," stāstīja Šķēle.

Latviešu basketbolists atzīmēja, ka pretinieki itāļi ir labi metēji un sākumā bija grūtības viņus apturēt. "Viņi iemeta visus metienus, bet mēs nevarējām ne aizskriet ātrajos pretuzbrukumos, ne ko izveidot. Sākām mainīties un ar to salauzām spēli," uzsvēra Šķēle.

Otro puslaiku Latvijas basketbolisti sāka ar pāris precīziem tālmetieniem un, lai gan itāļi atbildēja ar vairākiem izrāvieniem, Lukas Banki vadītā komanda noturējās vadībā līdz finālsvilpei. "Skriet un mest - tā ir mūsu stiprākā lieta. Ja tas iet no rokas, mūs ir grūti apturēt," teica Šķēle.

Dienu iepriekš ceturtdaļfinālā latvieši piedzīvoja pēdējo sekunžu zaudējumu Vācijai, bet jau diennakti vēlāk bija jāaizvada nākamais mačs.

Otrajā mazajā pusfinālā tiksies Lietuva ar Slovēniju, un šajā mačā noskaidrosies latviešu pretiniece sestdien cīņā par piekto pozīciju.

Latvijas valstsvienība pirmajos divos posmos spēlēja Džakartā, bet labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkojas "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu