Šķēle: Nav vairs ko taupīties un viss ir jāizliek, kas palicis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Aigars Šķēle
Latvijas basketbolists Aigars Šķēle Foto: FIBA.com

Latvijas vīriešu basketbola izlasi Pasaules kausā sagaida citādāka spēle pret Lietuvu nekā tas bija pārbaudes mačā pirms turnīra, atzīst Latvijas valstsvienības spēlētājs Aigars Šķēle.

Latvijas izlase sestdien Pasaules kausa finālturnīrā aizvadīs pēdējo maču, kurā tiksies ar Lietuvu un cīnīsies par piekto vietu. Spēles sākums paredzēts plkst.15.30 pēc Latvijas laika.

Pirms Pasaules kausa finālturnīra latvieši pēdējā pārbaudes spēlē Taivānā tikās ar lietuviešiem un piedzīvoja neveiksmi ar 69:93.

"Tā būs pilnīgi cita spēle nekā Taivānā. Ļoti slikti sākām un viss sajuka jau pirmajā ceturtdaļā. Sākām stresot no paša sākuma, dabūjām kaut kādas nesportiskās un Dāvi [Bertānu] izraidīja no mača, viss aizgāja ne tā, kā bija plānots," uzsvēra Šķēle.

"Tagad noteikti ir vairāk pārliecības. It kā uz katru spēli ejam ar vienādu pārliecību, bet vienkārši tajā spēlē viss nesagāja. Tagad būs pēdējais mačs, nav vairs ko taupīties un viss ir jāizliek, kas palicis," piebilda basketbolists.

Viņš atklāja, ka treneru sagatavotais video materiāls par Lietuvas izlasi, vēl nav redzēts, taču latvieši tāpat labi pārzinot pretinieku spēles stilu.

"[Jons] Valančūns ir Lietuvas lielākais motors. Jāaptur viņš un mazie spēlētāji, kuri palīdz viņam izveidot tās situācijas," izcēla Šķēle.

Lietuvas komanda, kas katrā mačā vidēji izcīnījusi 39,9 atlēkušās bumbas, ir starp labākajām komandām cīņā zem groziem, kamēr latvieši, tiekot katrā spēlē pie 30,4 atlēkušajām bumbām, ir vieni no vājākajiem šajā statistikas rādītājā.

"Atlēkušās bumbas būs problēma. Izskatās, ka šodien pret Valančūnu sāks [Klāvs] Čavars, tāpēc viņam sākumā būs darbs pagrūstīties. Pēc tam nākamie nāks - Andrejs [Gražulis], Anžejs [Pasečņiks] varbūt. Patiesībā viņiem jau visi spēlētāji ir labi, ne tikai Valančūns viens. Kopumā mums vispār ir jānospēlē ļoti laba spēle, lai vispār uzvarētu," skaidroja Šķēle.

Pasaules kausa finālturnīrs noslēgsies 10.septembrī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu