Tiešraides arhīvs: Latvijas basketbola izlase atgriežas mājās

Papildināts
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Flightradar24

Latvijas basketbola izlase ar čarterreisu no Dubaijas jau ir devusies mājās, informē lidsabiedrība "airBaltic". Lidmašīna ar Latvijas basketbola varoņiem veiks goda loku ap Rīgu.

​Lidojumam atpakaļ uz Latviju var sekot vietnē "Flightradar24.com": https://www.flightradar24.com/BTI7702/31fa61d2

Jau ziņots, ka šodien plkst. 17.30 Rīgā, pie Brīvības pieminekļa, no Pasaules čempionāta svinīgi tiks sagaidīta Latvijas basketbola valstsvienība, kura debijā pasaules meistarsacīkstēs spēja izcīnīt augsto piekto vietu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by airBaltic (@airbaltic)

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļā, pasākuma rīkotāji aicina līdzjutējus nedoties uz lidostu "Rīga", bet pulcēties pie Brīvības pieminekļa. 

Plānots, ka Latvijas basketbola valstsvienība no lidostas “Rīga” līdz Rīgas centram dosies pa Kārļa Ulmaņa gatvi, Lielirbes ielu, Kalnciema ielu un Vanšu tiltu, un ap plkst. 17.30 ieradīsies Brīvības pieminekļa laukumā.

Satiksmes ierobežojumi Latvijas basketbola valstsvienības sveikšanas laikā

No plkst. 16.30 līdz pasākuma norises beigām ierobežos vai nepieciešamības gadījumā slēgs transportlīdzekļu satiksmi:

  • Aspazijas bulvāra posmā no Kr. Barona ielas līdz Kaļķu ielai;
  • Brīvības bulvāra posmā no Raiņa bulvāra līdz Merķeļa ielai;
  • Raiņa bulvāra posmā no Kr. Valdemāra ielas līdz Kr. Barona ielai;
  • Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra posmā no Kr. Valdemāra ielas līdz Kaļķu ielai.
  • Tāpat noradītajā laika periodā, minētajos ielu posmos, nepieciešamības gadījumā slēgs sabiedriskā transporta satiksmi, novirzot to pa tuvējiem apvedceļiem.

No plkst. 16.30 līdz pasākuma norises beigām nepieciešamības gadījumā ierobežos vai slēgs peldlīdzekļu satiksmi Rīgas kanālā, posmā no Bastejkalna tilta līdz tiltam pie Latvijas Nacionālās Operas un baleta.

Tāpat pasākuma norises vietās aizliegs elektro skrejriteņu, velosipēdu, velorikšu un elektromobiļu satiksmi.

Latvijas izlase, pirmo reizi piedaloties pasaules kausā, spēja izcīnīt 5.vietu. Vispirms apakšgrupā Latvijas izlase pārspēja Franciju un Libānu, bet zaudēja Kanādai. Nākamajā kārtā Latvijas izlase uzveica Spāniju un Brazīliju, iekļūstot ceturtdaļfinālā, kur piekāpās Vācijai. Cīņā par 5.- 8.vietu Latvija vispirms uzvarēja Itāliju, bet čempionātu noslēdza ar Lietuvas sagraušanu.

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja nolēma atvēlēt 64 267 eiro Latvijas komandas svinīgās sagaidīšanas pasākuma organizēšanai. Līdzīgs sagaidīšanas pasākums pavasarī tika organizēts Latvijas hokeja izlasei, kas pasaules čempionātā izcīnīja bronzas medaļas. Toreiz pie Brīvības pieminekļa pulcējās vairāki desmiti tūkstoši līdzjutēju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu