VIDEO Banki komentējis Žagara nākotni un nākamo klubu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luka Banki
Luka Banki Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki, viesojoties TV3 raidījumā "900 sekundes", izteicies par saspēles vadītāja Artūra Žagara nākotni.

Artūrs Žagars aizvadītajā Pasaules kausa finālturnīrā ar savu sniegumu laukumā izpelnījās ļoti plašas publikas uzmanību, kas nozīmē, ka priekšā, visticamāk, ir arī pievienošanās kādam augsta līmeņa klubam.

Iepriekšējo sezonu Žagars aizvadīja Lietuvas basketbola līgas klubā "Nevežis". Tagad izskanējušas runas, ka Žagars pievienosies Turcijas basketbola "smagsvaram" Stambulas "Fenerbahche", bet uzreiz īrē tiks nosūtīt atpakaļ uz Lietuvu, kur viņš pārstāvēšot klubu "Wolves".

Banki uzskata, ka šāds scenārijs varētu būt Žagaram labvēlīgs, jo viņam nepieciešams vadīt savu komandu.

"Esmu dzirdējis, ka Artūrs ir piekritis "Fenerbahche" piedāvājumam. Tā ir viena no svarīgākajām basketbola programmām visā Eiropā. Tā ir ļoti veiksmīga, bet arī ambicioza organizācija.

Apskatot savu sastāvu, viņi, visticamāk, saprata, ka gaidāmajā sezonā Artūrs nedabūs pietiekami lielu lomu. Kā jau jūs redzējāt, Artūram vajag vadīt pašam savu komandu un iekrāt spēles laiku. Tāpēc ir panākta vienošanās, ka viņš spēlēs "Wolves", kas ir ļoti laba programma un Lietuvas līgā cīnīsies par uzvaru visā turnīrā. Turklāt "Wolves" arī spēlēs Eirokausā, kas būs lieliska platforma Artūra izaugsmei," sacīja treneris.

Žagars aizvadītajā Pasaules kausa finālturnīrā vidēji mačā atzīmējās ar 12,4 punktiem un 7,4 rezultatīvām piespēlēm, izpelnoties vietu arī čempionāta otrajā simboliskajā pieciniekā.

Video: Raidījuma "900 sekundes" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu