"Dubaijā mums nav konkurentu." Godalgotais šefpavārs atklāti par dzīvi un darbu Dubaijā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: heinriherhard/Instagram

Jau pusotru gadu šefpavārs Heinrihs Erhards strādā Apvienotajos Arābu Emirātos, kur kopā ar komandu izveidojis prestižu restorānu, kuru iecienījuši bagātie un slavenie.

"Latvieši ir gudra un strādīga tauta ar labu gaumi, tāpēc mums Dubaijā nav konkurentu," saka šefpavārs. Jau otro gadu latvietis ir Dubaijas pieczvaigžņu viesnīcas "The Royal Atlantis" restorāna "Dinner by Heston Blumenthal" šefpavāra vietnieks.

Šefpavārs Heinrihs Erhards šovasar uz pāris dienām bija ieradies Latvijā, jo esot ļoti sailgojies pēc vienkāršām lietām. "Esot Dubaijā, man pietrūka meža, svaiga gaisa un lietus. Šobrīd tur ir plus 40 grādi. Lielā karstuma dēļ visu laiku uzturos iekštelpās," saka titula Latvijas 2020. gada pavārs īpašnieks.

Kopā ar britu šefpavāru un 120 cilvēku lielu komandu viņš Dubaijas viesnīcā izveidojis restorānu, kas saņēmis prestižo "Michelin" zvaigzni.

Lai to paveiktu, latvietis pirmo gadu strādājis 14 stundas diennaktī. "Strādāju sešas dienas nedēļā, Dubaijā tas ir normāli. Ja viņi strādātu mazāk, nespētu tuksneša vidū uzbūvēt vienu no bagātākajām debesskrāpju pilsētām pasaulē," pastāsta Erhards.

Šī nav pirmā vieta ārzemēs, kur šefpavārs liek lietā savu talantu. "Pirms desmit gadiem gandrīz trīs gadus nostrādāju "Michelin" restorānā Ņujorkā. Taču gribēju veidot ģimeni, un ir jābūt ļoti turīgam cilvēkam, lai to darītu Ņujorkā," saka Heinrihs.

Viņš atgriezies dzimtenē un izveidojis ģimeni šeit. Tagad Dubaijā Heinrihs dzīvo kopā ar sievu un trīsarpus gadu veco meitu.

Pārcelties uz dzīvi Apvienotajos Arābu Emirātos bija ģimenes kopējs lēmums, un savu sapņu darbu viņš atradis interneta platformā "LinkedIn".

Tomēr šefpavārs neplāno palikt Dubaijā pavisam. "Mans mērķis ir iegūt tādu finansiālo neatkarību, kas ļautu Latvijā atvērt pašam savu restorānu." Lai to paveiktu, latvietis neļaujas naudas tērēšanas bumam, kāds tur valda. Tiklīdz bankas kontā parādoties lielākas naudas summas, uzreiz tiekot piedāvāts kredīts vairāku simtu tūkstošu apmērā. "Taču es joprojām uz darbu braucu ar autobusu," teic latvietis, kura kolēģi Dubaijā vizinoties jaunos auto. 

Pilnu interviju ar šefpavāru lasiet izdevuma "Privātā Dzīve" jaunākajā numurā!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu