Fadejevs par sportistu atkarībām: būtībā profesionāls atlēts ir mentāls un fizisks kroplis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aigars Fadejevs
Aigars Fadejevs Foto: LETA

Leģendārais Latvijas soļotājs Aigars Fadejevs sarunā ar Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumu "Sporta studija" ieskicēja, cik vienkārši profesionālam sportistam ir nonākt dažādu atkarību varā.

"Sporta studijas" sižetā kā būtiska Latvijas sporta problēma tiek ieskicēta pašmāju sportistu nodošanās dažādu atkarību kārdinājumam. Gan pēc karjeras, gan tās laikā.

Uz sarunu raidījuma veidotāji aicinājuši arī bijušo Latvijas soļotāju Aigaru Fadejevu, kurš pēc karjeras beigām kļuvis par ļoti veiksmīgu fizioterapeitu ar sporta pasaulē labi pazīstamu klientu loku.

Fadejevs pastāstīja, ka profesionālam sportistam nebūt nav grūti nonākt līdz atkarībai no dažādām vielām vai azartspēlēm. It sevišķi pēc karjeras beigām.

"Interesantākais ir tas, ka tad parādās ļoti daudz draugu. Tev ir nauda un beidzot ir laiks. Draudzība ir ļoti dārga. It sevišķi profesionālam sportistam, ja viņam ir prāts. Mums ir baigi daudz tādu skaudru piemēru, kuri beigušies ļoti bēdīgi. Komandu sporta veidos. Neminēšu [konkrēti]. Azartspēles, kokaīns, prostitūcija, alkohols," teic Fadejevs.

Bijušais soļotājs arī norāda, ka profesionālam sportistam pēc karjeras beigām ir problemātiski sadzīvot ar skaudro realitāti, ka ikdienā teju viss jādara pašam.

"Pēc būtības profesionāls atlēts ir mentāls un fizisks kroplis. Viņam ir grūti socializēties. Piemēram, konkrēti es. Vienu dienu stāvu rindā "Rimi" un rinda nevirzās. Bet es stāvu rindā. Kādā sakarā? Kāpēc man rindā jāstāv? Pēkšņi skatos apkārt - neviens neko nepienes. Tev nav menedžmenta, un ir jāstāv rindā. Tad nāk tā skaudrā realitāte.

Tu aizbrauc mājās. Principā tu negribi braukt uz pilsētu. Sēdi savā milzīgajā mājā, atkorķē pudeli... Tad jau ir forši un mierīgi," sacīja Fadejevs.

Šobrīd 47 gadus vecais Fadejevs 2000. gada Sidnejas olimpiskajās spēlēs izcīnīja sudraba medaļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu