Ogres Vēstures un mākslas muzeja darbību patlaban nodrošina tikai trīs darbinieki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ogres Vēstures un mākslas muzejs.
Ogres Vēstures un mākslas muzejs. Foto: Ogres novads/Facebook.com

Ogres Vēstures un mākslas muzeja (OVMM) darbību patlaban nodrošina tikai trīs darbinieki - direktore, fondu glabātāja un saimnieks, informēja pašvaldības Komunikācijas nodaļas vadītāja pienākumu izpildītājs Nikolajs Sapožņikovs.

Iepriekš muzeja darbu nodrošināja 11 speciālisti.

Viņš informēja, ka līdz 22.oktobrim izsludināta pieteikšanās uz diviem vakantajiem amatiem - tiek meklēti OVMM vadītājas vietnieki.

Muzejs darbojas, patlaban tiek gatavota izstādē par "Lāčplēša ordenis. Ogres novada varoņu stāsti", kurā būs apskatāmi ar Lāčplēša Kara ordeni un Ogres novadniekiem - Pirmā pasaules kara un Latvijas Neatkarības kara dalībniekiem - saistīti vēsturiski priekšmeti no dažādām kolekcijām.

Izstādes atklāšana plānota 10.novembrī plkst.17, un tā muzejā būs skatāma līdz 3.decembrim.

Sapožņikovs informē, ka muzeja direktore Ilze Zariņa ir sākusi novada vēsturisko vērtību apzināšanu novada pagastos. Viņa pastāvīgi kontaktējas ar pašvaldības vadību un speciālistiem, konsultējas un saņem nepieciešamo atbalstu, apgalvo pašvaldības pārstāvis.

LETA jau vēstīja, ka Ogres novada dome apstiprinājusi OVMM amatu klasificēšanas rezultātu apkopojumu, kas paredz veikt izmaiņas muzeja struktūrā.

OVMM vadītājai būs vietnieks zinātniskajā darbā un vietnieks attīstības un plānošanas darbā.

Vietnieks zinātniskajā darbā vadīs Krājuma un metodiskā darba nodaļu, kurā strādās galvenais krājuma glabātājs, krājuma glabātājs, vēsturnieki un metodiskais vadītājs.

Savukārt vadītāja vietnieks attīstības un plānošanas darbā vadīs Projektu un izglītojošā darba nodaļu, kurā strādās ekspozīciju un izstāžu kurators un muzejpedagogs.

Saimniecības nodaļā strādās saimniecības pārzinis un apkopējs.

Pašvaldības vadība uzskata, ka izveidotā struktūra ļaus veiksmīgāk piesaistīt cilvēkus, kas grib strādāt, pētīt un radīt.

Kā vēstīts, par OVMM direktori pašvaldības deputāti augusta beigās apstiprināja eksotisko deju centra "Alegria" direktori, juristi Zariņu, jo 17.aprīlī īsi pirms novada domes ārkārtas sēdes, kurā bija plānots lemt par OVMM direktores Evijas Smiltnieces atstādināšanu no amata uz laiku, viņa pašvaldībai uzteica darbu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu