"Google" pēc mēneša dzēsīs vairākus lietotāju profilus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock/Nopparat Khokthong

Tehnoloģiju gigants "Google" izplatījis informāciju, ka jau drīzumā tiks izdzēsti vairāki lietotāju profili. Kopā ar e-pasta adresi tiks dzēsti arī visi ar to saistītie servisi un dati, tostarp profili "Google Diskā", "Google Foto" un "YouTube".

"Lielā tīrīšana" sāksies jau mazāk nekā pēc mēneša – 2023. gada 1. decembrī. Tiks dzēsti tie profili, kuros nekāda aktivitāte nav bijusi divus gadus vai ilgāk

Problēma gan slēpjas tajā, ka "Google" sūta brīdinājumus uz "Gmail" e-pasta adresēm. Ja lietotājs tik tiešām nav lietojis savu kontu, tad viņš šo brīdinājumu arī neieraudzīs, ja vien iepriekš nebūs uzstādīta pāradresācija uz aktīvu pasta kastīti.

Ko darīt, lai saglabātu savu veco "Google" kontu?

Ja jums ir kāds neizmantots "Google" konts, kuru vajadzētu saglabāt, lai arī to nav plānots izmantot arī turpmāk, nepieciešams tajā ieiet, izmantojot viedtālruni vai datoru, un veikt jebkāda veida darbību. Piemēram, nospiest “patīk” video platformā “YouTube” vai "Gmail" aizsūtīt kādu e-pastu.

Pēc tam "Google" jūsu pamesto profilu liks mierā uz vismaz diviem gadiem. Jāatzīmē, ka likvidēti tiks bezmaksas profili. Neaktīvie korporatīvie vai izglītības iestāžu profili netiks skarti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu