"Tu neesi sistēma, tu esi problēma." Komentētājs publiski "iznīcina" NBA primadonnu Hārdenu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džeimss Hārdens
Džeimss Hārdens Foto: Reuters/ScanPix

Džeimss Hārdens šīs sezonas sākumā jau 3. reizi pēdējo trīs gadu laikā tika iekļauts maiņas darījumā. Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" komentētājs Braiens Dameriss pirms mača pret Losandželosas "Clippers" Hārdenu par viņa neizlēmību ļoti asi nokritizēja.

Hārdens novembra sākumā maiņas darījumā no Filadelfijas "76ers" pārcēlās uz Losandželosas "Clippers". Pirms nonākšanas "Clippers" rindās Hārdens publiski apsaukāja un noniecināja "76ers" ģenerālmenedžeri Derilu Moreju, ar kuru viņš ilgus gadus sastrādājās, pārstāvot Hjūstonas "Rockets" vienību.

Šī ir jau trešā reize kopš 2021. gada janvāra, kad Hārdens pieprasījis maiņas darījumu un nonācis tieši tur, kur vēlas. Vispirms viņš gribēja no "Rockets" pārcelties uz Bruklinas "Nets". Viņa vēlme tika piepildīta. Tad, nepavadot pat pilnu sezonu "Nets" rindās, Hārdens gribēja pārcelties pie sava bijušā priekšnieka Derila Moreja, kurš bija pārņēmis "76ers" stūri. Arī šī Hārdena vēlme tika apmierināta. Visbeidzot, Hārdens pēc liela skandāla nonāca Losandželosas "Clippers" rindās.

Tomēr viņa karjera arī Losandželosā ir sākusies, maigi izsakoties, katastrofāli. Četri zaudējumi četrās spēlēs un ļoti neglaimojoša advancētā statistika. Piemēram, "Clippers" aizsardzība ar Hārdenu laukumā ir sliktākā visā NBA. Bez viņa uz parketa "Clippers" ir piektie labākie savā laukuma galā. Tāpat "Clippers" +/- rādītājs ar Hārdenu laukumā ir -67. Savukārt ar viņu uz soliņa "Clippers" +/- koeficients ir +24.

Dameriss tiešajā translācijā ar garāku monologu vērsās pie "Clippers" jaunieguvuma.

"Katru nakti es nometos uz ceļiem un lūdzos, lai kāds man ticētu tikpat daudz, cik Derils Morejs ticēja tev. Tu gribēji konkrētu treneri. Hjūstonas "Rockets" nolīga Maiku D'Antoni. Tu gribēji spēlēt konkrēta stila basketbolu. "Rockets" tā spēlēja. Tu gribēji Dvaitu Hovardu, Hjūstona viņu dabūja. Tu no viņa atkratījies, kad tev viņš apnika.

Tad tu gribēji Krisu Polu. Viņš tika iegūts. Tu no viņa atkratījies, kad viņš tev apnika. Tad vadība iegādājās tavu čomu Raselu Vestbruku. Brīvdienās gribēji doties uz Lasvegasu? Komanda pievēra acis. Tu gribēji, lai komanda konkrētajā pilsētā paliek ilgāk, jo tu vēlies doties nakts izklaidēs. Grafiks tika izmainīts. Un tas viss nenostrādāja," Hārdena laiku Hjūstonā skarbi, bet precīzi raksturoja Dameriss.

Komentētājs neatturējās arī no Hārdena un "Nets" fiasko kritizēšanas. "Nets" potenciālais "lielais trijnieks" jeb Hārdens, Kevins Durents un Kairijs Ērvings kopā nospēlēja vien 17 mačus. Tieši Hārdens bija pirmais, kurš pameta šo grimstošo "kuģi".

"Tev patika Ņujorkas spožās zvaigznes. Tu gribēji doties tur, pievienojoties vecajam čomam Kevinam Durentam. Tas taču nostrādās. Lielais trijnieks. Pēc viena gada tu gribēji prom, jo saprati: "Es nenovērtēju cilvēku, kurš man ticēja. Es gribu atpakaļ pie Derila Moreja." Viņi pret tevi aizmainīja Benu Simonsu. Kā viņi to paveica?

Nonākot Filadelfijā, tev bija iespēja spēlēt ar Džoelu Embīdu, kurš izcīnīja MVP. Viņš dabūja MVP, bet ko teici tu? Tu teici, ka viņi tev neuzticēja uzbrukuma pavadu. Tu esi saspēles vadītājs. Pavada bija tavās rokās! Un ko tu izdarīji ar pavadu savās rokās? Septītajā spēlē pret Bostonas "Celtics" tu guvi deviņus punktus, izniekojot 3-2 pārsvaru sērijā. Tā rezultātā viņi atlaida treneri, bet ar to nebija gana," sacīja komentētājs.

Dameriss arī norādīja, kāpēc, viņaprāt, Hārdens savu veiksmes stāstu neatradīs nedz Losandželosā, nedz citur.

"Klau, Džeimss, tev ir bijuši draugi, kuri allaž sūdzējās par istabas biedriem. Viņi nekad neiedomājās, ka varbūt viņi paši ir tie sliktie istabas biedri. Džeims, tu esi problēma. Ja nenostrādās arī šī ["Clippers"] sistēma, tu atkal ar pirkstu rādīsi uz citiem un sāksi meklēt citu komandu. Bet citas komandas vairs nebūs," turpināja Dameriss.

Hārdens preses pēc pievienošanās "Clippers" preses konferencē nāca klajā ar nu jau bēdīgi slavenu frāzi: "Es neesmu sistēmas spēlētājs, es esmu sistēma!"

Nobeigumā Dameriss atsaucās uz šo Hārdena frāzi: "Džeims, tu neesi Bārda, tu neesi sistēma, tu esi problēma."

Hārdens līdz šim "Clippers" rindās vidēji mačā guvis vien 13,5 punktus, atdodot 4,3 rezultatīvas piespēles.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu