Kauguru bārā, iespējams, par "palūgšanu runāt latviski" izcēlies incidents. Cietušā draudzeni pārsteidz policijas lēmums (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Kauguros, iespējams, aizrādījums par krievu valodas izmantošanu saziņā kļuvis par cēloni uzbrukumam, kurā smagi piekauts kāds vietējais iedzīvotājs, ziņo raidījums "Degpunktā".

Vīrieša draudzene raidījumam stāsta, ka 11. novembra rītā viņas draugs ieradies pie viņas mājās. Apskatot draugu, bija skaidrs, ka nepieciešama mediķu palīdzība. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests gan neatbrauca, jo telefona sarunā tika nolemts, ka cietušais pats ir spējīgs tikt līdz slimnīcai. Sekoja zvans policijai, kuri ieradās un pieņēma vīrieša iesniegumu.

Viņš stāstīja, ka naktī uz sestdienu vēlu atgriezies mājās un devies pastaigā ar suni. Iegājis bārā Raiņa ielā, kur sastapis attāli zināmu vīrieti, ar kuru izcēlies konflikts. Par ko tas īsti bija, cietušā draudzene nezina.

"Lai izvairītos no konflikta, cietušais apsēdās no bāra pie galdiņa un acīmredzot palūdza runāt latviski. Tad, saprotot, ka konflikts var eskalēties, viņš vienkārši pagriezās un gāja prom.

Bija tumšs, apmēram pēc vieniem, ap pusdiviem naktī. Tad bija sekojis sitiens no aizmugures, un, kad viņš ir pagriezies, bija ļoti spēcīgs sitiens pa seju, pa aci, pēc kura šis cilvēks ne visu atceras. Problēma ir tajā, kas arī tika skaidrots policistu kungiem, ka sitienā tika traumēta acs, kurai nesen veikta kataraktas operācija, līdz ar to šāda trauma ir īpaši bīstama," stāsta draudzene.

Policija aizbrauca, un cietušais nolēma sagaidīt mirkli, kad jutīsies nedaudz labāk un spēs sēsties pie stūres, lai tiktu līdz slimnīcai. Pirmdien no rīta vīrietis devās uz ārstniecības iestādi, kā arī saņēma Valsts policijas lēmumu. Sākts administratīvais pārkāpuma process par maznozīmīga miesas bojājuma nodarīšanu.

Cietušais šobrīd atrodas slimnīcā. Viņš un viņa draudzene nav mierā ar policijas sākotnēji atsūtīto lēmumu.

"Kas man likās sāpīgi un aizvainojoši, jo laikā, kad sabiedrībā tiek pasludināta nulle tolerances pret naida kurināšanu, kaut kādiem nacionāliem jautājumiem, valodas lietošanu, tas viss notiek 11. novembrī, laikā, kad esam gatavojušies lāpu gājienam, policistu kungi pakrata ar pirkstu un saka: "Nevajag pa naktīm staigāt apkārt.""

Valsts policija skaidro, ka šobrīd cietušajam nav pamata satraukumam.

Plašāk "Degpunktā" sižetā:

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu