"ManaBalss" laiž klajā pilsoniskās aktivitātes lietotni jauniešiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mobilais telefons. Ilustratīvs attēls
Mobilais telefons. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Organizācija "ManaBalss" izstrādājusi jaunu mobilo lietotni "Varu.Daru", lai veicinātu jauniešu iesaisti sabiedriski politiskajos procesos, informēja organizācijas pārstāvji.

Mobilā lietotne ir paredzēta jauniešiem vecumā no 14 līdz 18 gadiem. Tās saturs veidots sadarbībā ar Latvijas skolām, pielāgojot to "Skola2030" un Starptautiskā Bakalaurāta izglītības programmām. Ar lietotni paredzēts veicināt pilsonisko apziņu jauniešu vidū un tādu ikdienas paradumu iedzīvināšanu ikdienā, kas viņiem palīdzētu kļūt par aktīviem un sabiedriski politiskajos procesos piedalīties gataviem pilsoņiem. Lietotnes funkcionalitāte ir balstīta uz atkārtojumu un atgādinājumu principu, kas palīdzēs jauniešiem dažādas noderīgas aktivitātes pārvērst par ieradumiem.

Lietotnē ir virkne projekta izstrādātāju piedāvātu aktivitāšu, kuras atzīmēt kā sev aktuālas un ar tām darboties, piemēram, regulāri rūpēties par savu mājdzīvnieku, lasīt grāmatu, ievērot satiksmes noteikumus, veidot iekrājumus, izlasīt nodaļu no Satversmes, pastaigas svaigā gaisā, noskatīties kādu ziņu raidījumu.

Lietotnē ir redzams arī atzīmēto un izpildīto uzdevumu skaits, kā arī progresa ziņojums. Ir arī pieejama atkārtošanas un atgādinājumi, kas kalpo par pamudinājumu un ir iedarbīgs palīgs aktivitāšu pārvēršanai par ikdienas ieradumiem.

Projekta īstenotāji uzskata, ka mobilā lietotne ir iespēja sasniegt jauniešu auditoriju, piedāvājot strukturētu un vienlaikus arī rotaļīgu veidu, kā sakārtot savu ikdienu un pakāpeniski, sākot ar šķietami pašsaprotamām darbībām, nonākt līdz sabiedriski politiskām aktivitātēm un rīcībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu