Vēl nav gana? Titulēts krievu peldētājs smādē veidu, kā SOK apritē atgriezīs agresorus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kļiments Koļesņikovs
Kļiments Koļesņikovs Foto: AP/Scanpix

Divkārtējais olimpiskais medaļnieks peldēšanā Kļiments Koļesņikovs sarunā ar krievu televīzijas kanālu "Match TV" paudis neapmierinātību ar Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) noteiktajiem nosacījumiem agresorvalstu sportistu pielaišanai olimpiskajām spēlēm.

Jau ziņots, ka SOK nākusi klajā ar paziņojumu, ka nākamā gada vasaras olimpiskajās spēlēs, kuras norisināsies Francijas galvaspilsētā Parīzē, krievu un baltkrievu sportisti drīkstēs piedalīties neitrālā statusā.

Starptautiskā Peldēšanas federācija jau šajā sezonā daļēji atļāva apritē atgriezties agresorvalstu sportistiem. Tomēr arī krievu un baltkrievu peldētājiem no federācijas vispirms vajadzēs saņemt neitrālā sportista statusu. Koļesņikovs paudis neapmierinātību, ka krievu sportistiem vēl jātiek pie neitrālā atlēta statusa.

"Labi, ka SOK šādu soli ir spērusi. Kaut kas pavisam cits ir fakts, ka Starptautiskās Peldēšanas federācijas nosacījumi paliek nemainīgi. Ja tu nepiekrīti viņiem, tad tu nesaņem neitrālā sportista statusu. Ja netiec pie neitrālā statusa, tu netiec uz Olimpiādi. Es varu izteikties tikai pats par sevi. Būs cilvēki, kuri piekritīs šiem starptautisko federāciju nosacījumiem. Priecāšos, ja viņi dosies uz Olimpiādi. Es gan to nespēju pieņemt," sacījis krievu peldētājs.

Paredzams gan, ka agresorvalstu sportistu skaits olimpiskajās spēlēs nebūs liels, jo, piemēram, Pasaules Vieglatlētikas federācijas vadītājs Sebastians Ko jau ir pateicis, ka krievu un baltkrievu vieglatlētus Parīzē neredzēt. 

Līdz šim olimpisko standartu izpildījuši 18 Krievijas un Baltkrievijas sportisti - 12 krievi un 6 baltkrievi. Bet dalība olimpiskajās spēlēs neitrāla atlēta statusā ir apstiprināta 11 sportistiem (astoņi krievi un trīs baltkrievi).

SOK priekšnosacījumi šādiem sportistiem ir tādi paši kā martā publicētajām rekomendācijām starptautiskajām sporta veidu federācijām un sacensību rīkotājiem. Tajās teikts, ka sportisti sacensībās var piedalīties tikai kā individuāli pārstāvji, nevis kā komandu dalībnieki.

Sportisti un apkalpojošais personāls, kas aktīvi atbalsta Krievijas karadarbību Ukrainā, nedrīkst piedalīties sacensībās. Tāpat startēt nedrīkst sportisti un sacensībās piedalīties apkalpojošā personāla pārstāvji, kuri ir Krievijas vai Baltkrievijas spēka struktūru darbinieki.

Sportistiem jāatbilst arī starptautisko federāciju antidopinga noteikumiem, kā arī šo valstu karogi, himnas un nacionālie simboli netiks demonstrēti sacensību laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu