Īrijā dzīvojošā latvieša slepkavības tiesas process beidzies bez rezultāta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Slepkavība. Ilustratīvs attēls.
Slepkavība. Ilustratīvs attēls. Foto: rootstock/Shutterstock

Bez rezultāta noslēdzies mēnesi ilgais tiesas process Centrālajā krimināltiesā par Latvijas valstspiederīgā Jura Viktorova slepkavību, vēsta portāls "Baltic Ireland".

Sieviete tiesas laikā noliedza sava bijušā mīļākā slepkavību, un arī zvērinātie procesa noslēgumā nespēja vienoties par to, vai viņa ir atzīstama par vainīgu vai ne.

Pirmdien zvērinātie – astoņi vīrieši un četras sievietes – pavadīja septiņas stundas un 33 minūtes, lai apspriestos un vienotos par savu spriedumu attiecībā uz apsūdzētās vainu.

Pēcpusdienā tiesnesis sacīja zvērinātajiem, ka viņš pieņems vairākuma spriedumu, ja tam piekritīs vismaz 10 no viņiem. Pēc neilga laika zvērinātie atgriezās un paziņoja, ka nevar vienoties par spriedumu.

Nikola Brennana (33 gadi) tiesas zālē skaļi šņukstēja, kamēr tiesnesis pateicās zvērinātajiem par viņu pūlēm un atbrīvoja viņus no turpmākā dienesta uz 10 gadiem.

Pēc tam tiesnesis apsūdzētajai piemēroja apcietinājumu līdz 24. janvārim, kad tiks noteikts jaunas prāvas datums.

Kā jau ziņots, par Jura slepkavību tiek tiesāta Nikola Brennana (33 gadi), kura ar Juri dzīvojusi vienā mājā. Viņa Īrijas policijai jeb Gardai atzinusi, ka kādreiz starp abiem bijušas romantiskas saistības, taču noliedza, ka Juris noslepkavots "greizsirdības un dusmu lēkmes" dēļ.

Nikola vairākkārt noliegusi, ka vainīga Jura slepkavībā. Viņa no sākuma likumsargiem apgalvoja, ka uzbrukumā vainojams viņas jaunais partneris Vičestauss Narņickis, kurš tiesas zālē dēvēts par "jauno slāvu" vai Slaviku, bet vēlāk pieļāvusi, ka "varbūt" Viktorovu nodūrusi viņa jaunā draudzene Brenda Keina.

Nikola noliedza, ka būtu greizsirdīga uz Brendu, kura bija kopā ar Juri slepkavības brīdī.

Vairāk lasi šeit

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu