FOTO Ukrainā pirmo reizi svin Ziemassvētkus saskaņā ar Rietumu kalendāru (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Daudzi Ukrainas pareizticīgie kristieši gatavojas Ziemassvētkus pirmo reizi svinēt neierastā datumā - 25. decembrī saskaņā ar Rietumos pieņemto Gregora kalendāru, vēsta raidsabiedrība BBC.

Iepriekšējos gados Ukrainā Ziemassvētkus atzīmēja saskaņā ar Jūlija kalendāru 7. janvārī. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis jūlijā parakstīja likuma grozījumus, kas noteica atteikšanos no Ziemassvētku svinēšanas 7. janvārī.

Zelenskis svētdien publicētajā Ziemassvētku vēstījumā sacīja, ka "visi ukraiņi tagad ir kopā".

"Mēs visi kopā svinam Ziemassvētkus. Vienā datumā, kā viena liela ģimene, kā viena tauta, kā viena vienota valsts," viņš sacīja.

Jūlijā vēstīts - kā teikts paskaidrojuma piezīmēs, Ukrainas tautai ilgu laiku uzspiesta Krievijas ideoloģija teju visās dzīves jomās, arī attiecībā uz Jūlija kalendāra ievērošanu un Ziemassvētku svinēšanu 7.janvārī.

"Kristus dzimšanas svētki ir lieli kristiešu svētki, kas ir neatņemama mūsu ukraiņu kultūras daļa. Pasaules pareizticīgo kristiešu vairākums Kristus dzimšanas svētkus svin 25.decembrī," teikts dokumentā.

Ukrainas Pareizticīgā baznīca 24.maijā arhireju sinodē apstiprināja pilnīgu pāreju ar 1.septembri uz Jauno Jūlija kalendāru. Atbilstoši tam dzīvo vairums pasaules pareizticīgo baznīcu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu