Bijušais ukraiņu tenisists skaidro, kāpēc agresoru sportistu "neitrālais" statuss ir izsmiekls

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Serhijs Stahovskis
Serhijs Stahovskis Foto: AFP / Scanpix

Bijušais ukraiņu tenisists Sergijs Stahovskis sarunā ar BBC kritizējis Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) pieņemto lēmumu agresorvalstu sportistus nākamā gada Olimpiādei pielaist neitrālo atlētu statusā.

Jau ziņots, ka SOK decembra sākumā lēma atļaut krievu un baltkrievu sportistiem Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīties neitrālo atlētu statusā.

SOK prezidents Tomass Bahs šādu lēmumu pamatoja ar "krievu un baltkrievu sportistu cilvēktiesību aizstāvēšanu". Stahovskis šādam argumentam nepiekrīt.

"Tas ir izsmiekls. Krievu sportisti saka, ka viņiem bail par savām dzīvībām, par viņu ģimeņu drošību. Bet realitātē neviens vairs Krievijā nedzīvo. Neviens no viņiem tur nedzīvo.

Manuprāt, viņi vienkārši negrib saņemt kritiku un pazaudēt savus fanus Krievijā, tāpēc šie sportisti arī nepretojas [propagandai]. Mums jāatrod sportisti, kuri atbalsta [karu]. Mums SOK ir jāliek galdā pierādījumi. Un varbūt tad, ja viņi uzskatīs, ka ar to pietiek, šie sportisti sacensībām netiks pielaisti," sacīja bijušais tenisists.

Stahovskis ari uzsver, ka Ukrainai no asiņainā kara būs grūti atgūties arī sportā, jo dzīvības zaudējuši simtiem sportistu.

"Ukrainai būs ļoti grūti atgūties. Tāpēc mēs augstu vērtējam katru mūsu sportistu, kurš startē sacensībās, jo saprotam, ka tā var būt mūsu pēdējā spīdošā zvaigzne," sacīja Stahovskis.

Šobrīd 37 gadus vecais Stahovskis karjerai punktu lika 2022. gadā pēc zaudējuma "Australian Open" turnīra pirmajā kārtā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu