Okupanti Jaunā gada naktī var izšaut uz Ukrainu 24 "Kalibr" raķetes. Izsludināta trauksme

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karš Ukrainā.
Karš Ukrainā. Foto: Jānis Vingris/TVNET

31. decembrī Krievijas Federācija palaidusi uzbrukuma dronus Ukrainas teritorijā, ziņoja Ukrainas Bruņoto spēku Gaisa spēku pavēlniecība. Trauksme ir izsludināta Poltavas, Harkivas, Kirovogradas, Dņipropetrovskas, Doņeckas, Zaporižjes, Mikolajevas un Hersonas apgabalos.

Ārvalstu mediji vēsta, ka okupanti ir izvietojuši Melnajā jūrā trīs "Kalibr" raķešu nesējkuģus, kuros kopumā varētu būt 24 "Kalibr" raķetes.

Ukrainas bruņotie spēki ziņo arī par ievērojamu Krievijas taktiskās aviācijas aktivitāti dienvidos un austrumos, pastāv draudi, ka tiks palaistas raķetes no gaisa.

Hersonas piekrastes zonā ir dzirdami sprādzieni. Krievijas armija uzbrūk no pagaidām ieņemtā kreisā krasta.

Jau vēstīts, ka Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši 359 230 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 960 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī Krievija zaudējusi 5977 tankus, 11 070 bruņutransportierus, 8464 lielgabalus, 943 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 623 zenītartilērijas iekārtas, 329 lidmašīnas, 324 helikopterus, 6591 bezpilota lidaparātu, 1709 spārnotās raķetes, 23 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 11 292 automobiļus un autocisternas, kā arī 1268 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu