VIDEO Čehijas hokejisti fantastiski atspēlējas un izrauj bronzas medaļas pasaules junioru čempionātā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Čehijas U-20 vīriešu hokeja izlase piektdien Gēteborgā izcīnīja pasaules junioru čempionāta bronzas medaļas, cīņā par trešo vietu atspēlējoties un uzvarot Somiju.

Čehijas hokejisti pamatlaika priekšpēdējā minūtē 50 sekundēs guva četrus vārtus un bija pārāki ar rezultātu 8:5 (1:2, 2:3, 5:0).

Uzvarētāju rindās ar trīs gūtiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Ondržejs Behers.

Septītajā minūtē somus vadībā izvirzīja Rasmuss Kumpulainens, bet pusotru minūti vēlāk Jani Nīmans panāca 2:0.

Čehi pēc otro vārtu zaudējuma veica vārtsargu maiņu, Mihaela Hrabala, kurš bija atvairījis tikai vienu metienu no trim, vietā laukumā dodoties Jakubam Vondrašam.

17.minūtē čehi vienus vārtus atguva, vairākumā 1:2 panākot Jirži Kuliham.

29.minūtē Jakubs Stancls vairākumā ātrajā uzbrukumā ar metienu no Somijas aizsardzības zonas vidus raidīja ripu starp somu vārtsarga Niklasa Koko kājsargiem, ripai pēc saskares ar vārtsargu ieripojot vārtos.

Tomēr neizšķirts uz tablo saglabājās vien 15 sekundes, pēc Nīmana piespēles uz vārtu priekšu no šaura leņķa ripu vārtu kreisajā stūrī raidot Konstam Heleniusam.

Vēl pēc 19 sekundēm rezultāts tapa 4:2, vēlreiz somiem izspēlējot labu kombināciju, pēc kuras pēc Kaspera Kulonummi piespēles šoreiz no kreisās puses ripu pustukšā vārtu kreisajā stūrī raidot Lenni Hemēnaho.

Savukārt 35.minūtē vairākumu realizēja jau somi, vēlreiz ar precīzu metienu izceļoties Hemēnaho - 5:2.

38.minūtē divu minūšu noraidījumu saņēma čehs Matjāšs Šapovalivs, taču čehi guva vārtus mazākumā. Pēc Stancla piespēles vienatnē ar vārtsargu izslidoja Behers, raidot ripu vārtu kreisajā stūrī - 3:5.

Arī nākamos vārtus čehi guva nevienādos sastāvos, bet šoreiz vairākumā. 45.minūtē Kulihs 4:5 panāca pēc tam, kad čehi vairākumā bija nospēlējuši vien 11 sekundes. Neizšķirtu Čehijas hokejisti izrāva divas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad no vārtu priekšas atlēkušo ripu mērķī meta Behers.

Vēl pēc 15 sekundēm čehi bija vadībā, ar precīzu metienu no distances izceļoties Tomāšam Hamaram. 68 sekundes pirms pamatlaika beigām ripu tukšos vārtos raidīja Dominiks Rimons, kurš panāca 7:5 Čehijas labā, bet vēl pēc divām sekundēm arī tukšos vārtos meta Behers.

Jau ziņots, ka pusfinālos ceturtdien ASV ar 3:2 (0:2, 2:0, 1:0) pieveica Somiju, bet Zviedrija ar 5:2 (1:1, 1:1, 3:0) pārspēja Čehiju.

Spēles par zelta medaļām starp ASV un Zviedrijas izlasēm piektdien sāksies plkst.20.30 pēc Latvijas laika.

Čīņā par palikšanu elites divīzijā Vācijas hokejisti ceturtdien pagarinājumā ar 5:4 (1:1, 1:1, 2:2, 1:0) pārspēja norvēģus.

Norvēģijas vietu elites divīzijā nākamajā pasaules junioru čempionātā ieņems Kazahstāna.

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlase pasaules junioru čempionātu noslēdza otrdien, ceturtdaļfinālā ar 2:7 atzīstot ASV hokejistu pārākumu. Latvijas hokejisti pasaules junioru meistarsacīkstēs ceturtdaļfinālā spēlēja otro reizi.

Šogad pasaules čempionātā piedalās 2004.gadā dzimušie un jaunāki spēlētāji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu