Tiešraides arhīvs Informē par risinājumiem saistībā ar jauno elektrovilcienu tehniskajām nepilnībām (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Satiksmes ministrs Kaspars Briškens piedalās jauno elektrovilcienu "Vivi" pārvadājumu uzsākšanas svinīgajā pasākumā Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā.
Satiksmes ministrs Kaspars Briškens piedalās jauno elektrovilcienu "Vivi" pārvadājumu uzsākšanas svinīgajā pasākumā Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Satiksmes ministrijā (SM) šodien notiek preses konference, kurā Čehijas uzņēmuma "Škoda Vagonka" un AS "Pasažieru vilciens" vadība informēs par risinājumiem problēmām, kas saistītas ar jauno elektrovilcienu tehniskajām nepilnībām. Portāls "Apollo.lv" piedāvā preses konferences video tiešraidi.

SM norāda, ka satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) ir sasaucis tikšanos ar "Pasažieru vilciena" valdes priekšsēdētāju Jāni Rodžeru Griguli, "Škoda Vagonka" valdes priekšēdētāju Martinu Bednāru un valdes locekli - projektu direktoru Pāvelu Beraneku, lai atbildīgās puses informētu par jauno elektrovilcienu tehnisko problēmu novēršanu visdrīzākajā laikā un nodrošinātu iedzīvotājiem savlaicīgu, kvalitatīvu dzelzceļa pārvadājumu pakalpojumu.

Tiešraides arhīvs: Preses konference

LETA jau vēstīja, ka šogad 3.janvārī Briškens tikās ar "Pasažieru vilciena" valdi un "Škoda Vagonka" vadību, lai prasītu paskaidrojumu par jauno elektrovilcienu defektiem un pārrunātu tālākos soļus to novēršanai garantijas ietvaros. Pēc tikšanās viņš uzsvēra, ka visi atklātie jauno elektrovilcienu defekti tiek novērsti garantijas ietvaros.

Tāpat ziņots, ka 2023.gada 15.decembrī "Pasažieru vilciens" sāka pasažieru pārvadājumus ar trim jaunajiem elektrovilcieniem Tukuma, Aizkraukles un Skultes virzienā, savukārt 16.decembrī jaunie elektrovilcieni sāka kursēt arī Jelgavas virzienā. Taču vilcieniem tiek konstatēti dažādi tehniski bojājumi, tostarp vismaz divos gadījumos jaunajiem elektrovilcieniem stacijā ir izlādējusies baterija, neļaujot pacelt pantogrāfu.

"Pasažieru vilciena" pārstāvji iepriekš skaidroja, ka visus 32 elektrovilcienus uzņēmums varētu saņemt līdz 2024.gada vidum. Sākotnēji bija plānots, ka Čehijas uzņēmumam "Škoda Vagonka" līdz 2023.gada beigām "Pasažieru vilcienam" ir jāpiegādā 23 elektrovilcienus, bet 2024.gadā deviņus elektrovilcienus.

Pēc visu jauno elektrovilcienu saņemšanas un to ekspluatācijas sākšanas kompānija plāno ieviest intervāla grafikus elektrovilcienu maršrutos. Attiecīgi darba dienu rītos un vakaros, kas tradicionāli ir noslogotākais laiks, vilcieni kursēs ik pēc 15 līdz 20 minūtēm.

Pirmie divi Čehijas uzņēmumā "Škoda Vagonka" ražoto jauno elektrovilcienu vagoni Rīgā tika nogādāti 2022.gada jūnijā.

Katrs elektrovilciens sastāv no četriem vagoniem. Viena elektrovilciena garums ir 109 metri. Katrā vilcienā ir sēdvietas 436 pasažieriem un stāvvietas 454 pasažieriem. Vilcienos ir viena līmeņa iekāpšana no paaugstinātajām pasažieru platformām.

Visa projekta kopējās izmaksas paredzētas 257,889 miljonu eiro apmērā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu