Krievi joprojām atbalsta diktatoru Putinu un karu pret Ukrainu, liecina aptauja (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Neskatoties uz ekonomikas problēmām un sarukušo dzīves līmeni, Krievijas diktatora Vladimira Putina režīms un tā uzsāktais karš pret Ukrainu joprojām bauda lielu iekšējo atbalstu, liecina Čikāgas Universitātes Nacionālā sabiedriskās domas pētniecības centra (NORC) veiktā aptauja.

ASV sociologi, izmantojot Krievijas mobilo sakaru operatoru datus, telefoniski intervējuši 1046 Krievijā un okupētajā Krimas pussalā dzīvojošus respondentus.

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem 67% krievu atbalsta Putina īstenoto ārpolitiku, bet 58% - arī totalitārā režīma iekšpolitiku. 66% aptaujāto grasās balsot par Putinu martā gaidāmajās tā dēvētajās prezidenta vēlēšanās.

Putina augstie reitingi saglabājas, neskatoties uz to, ka respondenti pauduši neapmierinātību ar pieaugošajām cenām, kas izsaukušas vispārēju dzīves apstākļu pasliktināšanos.

63% aptaujāto pauduši atbalstu Krievijas uzsāktajam karam pret Ukrainu, bet 64% krievu šo karu uzskata par "civilizāciju cīņu starp Krieviju un Rietumiem".

ASV Kara pētījumu institūts (ISW) norāda, ka NORC aptaujas rezultāti kontrastē ar citu neatkarīgo aptauju rezultātiem, kas liecina par krievu atbalsta mazināšanos karam pret Ukrainu.

Aptauja veikta 2023.gada novembrī un tās pieļaujamā kļūdas robeža ir 3,4%.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu