Verdiktu par Usika un Fjūrija supercīņu izteicis arī viens no visu laiku labākajiem smagsvariem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Taisons Fjūrijs pret Oleksandru Usiku
Taisons Fjūrijs pret Oleksandru Usiku Foto: AFP / Scanpix

Savu verdiktu par nākammēnes gaidāmo supercīņu starp Oleksandru Usiku un Taisonu Fjūriju platformā X izteicis arī leģendārais supersmagā svara cīkstonis Lenokss Luiss.

Ilgi gaidītais duelis starp Usiku un Fjūriju norisināsies 17. februārī. Viens no abiem supersmagā svara spīdekļiem ringu pametīs ar savas karjeras pirmo zaudējumu, bet otrs - kā absolūtais čempions, jo šā dueļa likme ir visu četru svarīgāko boksa organizāciju čempiona jostas.

Līdz šim pēdējo reizi absolūtā čempiona statusu, apvienojot visas jostas, izcīnīja tieši Lenokss Luiss. Tiesa, tas notika nu jau tālajā 1999. gadā.

Luiss platformā X izteica savas domas par gaidāmo dueli.

"Es ļoti gaidu, ka Fjūriju vai Usiku varēšu uzņemt absolūto čempionu klubā. Esmu priecīgs, ka viņi ir gatavi cīnīties par ko vēsturisku. Vajadzētu būt lieliskai cīņai. Labs lielais vīrs uzveiks labu mazo vīru. Tāpēc priekšrocība būs Fjūrijam," rakstīja leģendārais bokseris.

Kāds sekotājs vēlējās precizēt, vai pēc Luisa domām auguma parametri ir vienīgā Fjūrija priekšrocība. Luiss gan atbildēja izvairīgi.

"Fiziskie parametri rada lielas problēmas augumā mazākam cīkstonim. Bet, zinot abu bokseru mobilitāti un prasmju kopumu, būs interesanti pavērot šo cīņu," norādīja Luiss.

Usiku daudzi bokseri un arī apskatnieki ir nosaukuši par augumā maziņu, neskatoties uz to, ka ukrainis ir 191 centimetru garš. Kāds platformas X lietotājs ieskicēja, ka Usiku par augumā mazu nepienāktos saukt. Luiss gan norādīja uz moderno laiku supersmagā svara bokseru augumiem - Vladimirs Kličko un Entonijs Džošua ir 198 centimetrus gari, Deontejs Vailders ir 201 centimetru garš, bet Fjūrija augums sasniedz 206 centimetrus.

"Jā, mūsdienu smagā svara boksa standartiem sešas pēdas un trīs collas (191 centimetrs) ir īss augums," rakstīja bijušais čempions.

36 gadus vecais Usiks profesionālajā boksā ringā devies 21 cīņā un visās triumfējis, 13 dueļus noslēdzot priekšlaicīgi. Usiks bija absolūtais čempions svara kategorijā līdz 90,2 kilogramiem. Savā pēdējā cīņā viņš ar tehnisko nokautu uzveica Danielu Dubuā.

Savukārt Fjūrija kontā 35 aizvadītajās cīņās ir 34 uzvaras un viens neizšķirts pret Vailderu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu