Izraēlas premjers iestājas pret Palestīnas valsts izveidi pēc kara (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu Foto: Alessia Pierdomenico/Shutterstock

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu ceturtdien publiski noraidījis ASV aicinājumus ierobežot Izraēlas militāro ofensīvu Gazas joslā vai veikt pasākumus Palestīnas valsts izveidei pēc kara.

Baltais nams reaģēja uz Netanjahu sacīto ar kritiku.

Amatpersonu izteikumi atspoguļo domstarpības, kas radušās starp abiem sabiedrotajiem jautājumā par Izraēlas militārās kampaņas apmēru un tās plāniem attiecībā uz Gazas joslas nākotni. "Mēs acīmredzami to redzam atšķirīgi," atzina Baltā nama Nacionālās drošības padomes pārstāvis sakariem ar presi Džons Kērbijs.

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens trešdien sacīja, ka bez ceļa uz Palestīnas neatkarību Izraēla nekad nespēs panākt patiesu drošību.

Nedēļas sākumā Baltais nams arī paziņoja, ka ir īstais laiks Izraēlai samazināt militārās ofensīvas intensitāti Gazā.

Netanjahu valsts televīzijā pārraidītajā preses konferencē vairākkārt atkārtoja, ka Izraēla neapturēs ofensīvu, kamēr nesasniegs savus mērķus - iznīcināt Gazas joslas palestīniešu teroristu grupējumu "Hamās" un nogādāt mājās visus ķīlniekus, ko sagrābis gūstā "Hamās".

Premjerministrs noraidīja Izraēlas kritiķu apgalvojumus, ka šie mērķi nav sasniedzami, bet piebilda, ka to sasniegšanai var būt nepieciešami vēl daudzi mēneši. Viņš uzsvēra, ka Izraēla tiecas pēc absolūtas uzvaras.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu