Blumbergs gūst septiņus punktus zaudētā Eirokausa spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Roberts Blumbergs
Latvijas basketbolists Roberts Blumbergs Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas basketbolists Roberts Blumbergs trešdien ULEB Eirokausa spēlē guva septiņus punktus, taču tas neglāba viņa pārstāvēto Saloniku "Aris" no zaudējuma.

"Aris" savā laukumā ar rezultātu 68:76 (10:22, 24:17, 17:20, 17:17) piekāpās Burganbresas JL komandai.

Blumbergs spēlēja 23 minūtes un 20 sekundes un realizēja divus no trijiem divu punktu metieniem un vienu no trijiem tālmetieniem, kā arī izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, nopelnīja trīs piezīmes, izprovocēja divus pretinieku sodus un iekrāja efektivitātes koeficientu 11.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Roberto Galinats, kamēr vēl 17 punktus guva Vasiliss Toliopuls. Viesu panākumu ar 20 punktiem sekmēja Zakarija Rizašejs.

Citā spēlē Rīgā bāzētā Ukrainas vienība Slobožanskas "Prometey" viesos ar rezultātu 113:105 (29:22, 27:30, 25:30, 32:23) pārspēja Telavivas "Hapoel".

"Prometey" vienībā Rolands Mārčs guva 27 punktus, bet 19 punktus pievienoja Džans Klavels un Keilebs Agada, kurš arī tika pie septiņām atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm. Telavivas vienībā ar 24 punktiem un astoņām bumbām zem groziem izcēlās Brajans Angola.

B grupā Mareka Mejera pārstāvētā Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania" ar 12 uzvarām 16 spēlēs ir otrā, "Aris" ar bilanci 7-9 ieņem sesto vietu, Andreja Gražuļa pārstāvētā Trento "Dolomiti Energia" ar septiņām uzvarām 16 cīņās - septīto vietu, bet Oskara Hlebovicka pārstāvētā Vroclavas "Šlask" ar divām uzvarām 15 mačos ir pēdējā desmit komandu konkurencē. A grupā "Prometey" ar bilanci 9-7 ierindojas sestajā pozīcijā.

Šosezon ir mainīta izspēle Eirokausa izslēgšanas spēļu norisē. "Play-off" sasniegs katras apakšgrupas sešas labākās komandas, pirmās un otrās vietas ieguvējām uzreiz nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā, bet pārējās vienības vispirms aizvadīs astotdaļfināla mačus. Astotdaļfināla un ceturtdaļfināla pāros tiks aizvadīta tikai viena spēle, bet pusfināla un fināla sērijas tiks aizvadītas līdz trim vienas komandas uzvarām.

Pagājušajā sezonā par Eirokausa ieguvēju kļuva Spānijas komanda "Gran Canaria", kas finansiālu apsvērumu dēļ izvēlējās nespēlēt Eirolīgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu