Siliņa: ES valstis vienojušās par ilgtermiņa atbalstu Ukrainai 50 miljardu eiro apmērā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Premjere Evika Siliņa.
Premjere Evika Siliņa. Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Visas 27 Eiropas Savienības (ES) valstis ir izpildījušas apņemšanos nodrošināt Ukrainai paredzamu, ilgtermiņa atbalstu 50 miljardu eiro apmērā, 1. februārī informē Latvijas Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Viņa norāda, ka tas stiprinās Ukrainu tās cīņā par savu brīvību. "Šī ir ļoti laba ziņa Latvijas un visas Eiropas drošībai," raksta Ministru prezidente.

Siliņa uzsvēra, ka šādi ES ir vēlreiz apliecinājusi spēju vienoties.

Vienlaikus atbalsts Ukrainai ir daļa no plašākas ES budžeta pārskatīšanas, un tas ir pavēris iespējas risināt migrācijas, ES ārējo robežu drošības jautājumus, kā arī lauksaimniecības politiku. ES līderi Eiropadomē vienojušies meklēt risinājumus uz zemniekiem būtiskajiem jautājumiem, pauda Siliņa.

LETA jau ziņoja, ka Siliņa šodien piedalās Eiropadomes sēdē, kurā Latvija uzsvērs nepieciešamību pēc ilgtermiņa atbalsta Ukrainai.

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns, kas arī pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā uzturējis tuvas saites ar Kremli, decembrī uzlika veto ES 50 miljardu eiro palīdzībai Ukrainai. Taču, kā liecināja ES amatpersonu izstrādātais dokuments, kas nonācis laikraksta "Financial Times" rīcībā, pārējie ES līderi bija gatavi vērsties pret Ungārijas ekonomiku, ja Budapešta samitā bloķēs jauno palīdzību Ukrainai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu