Fjūrija traumas dēļ atceļ februārī plānoto čempionu jostu apvienošanas cīņu ar Usiku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Britu bokseris Taisons Fjūrijs un ukrainis Oleksandrs Usiks
Britu bokseris Taisons Fjūrijs un ukrainis Oleksandrs Usiks Foto: TOLGA AKMEN/EPA

Lielbritānijas boksera Taisona Fjūrija traumas dēļ atcelta 17. februārī Rijādā plānotā smagā svara čempionu jostu apvienošanas cīņu ar ukraini Oleksandru Usiku.

Kā vēsta bokseri pārstāvošā organizācija, Fjūrijam treniņos ir uzsista brūce virs acs un šī iemesla dēļ viņš aiznākamnedēļ nevarēs doties ringā.

Fjūrijs, kurš 35 cīņās ir svinējis 34 uzvaras un reizi cīnījies neizšķirti, ir pasaules čempions Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā, bet Usiks, kura kontā ir 21 uzvara tikpat cīņās, ir pasaules čempions Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), kā arī mazāk prestižās Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) versijās.

Bija paredzēts, ka Fjūrijs un Usiks tiksies 23.decembrī, taču cīņa tika atlikta pēc Fjūrija nepārliecinošā snieguma uzvarā pār jauktās cīņas mākslas (MMA) pārstāvi kanādieti Fransisu Nganū, kuram tā bija debija profesionālajā boksā. Fjūrijs uzvarēja vien, tiesnešu domām par uzvarētāju daloties.

Pēdējā cīņa par absolūtā pasaules čempiona titulu smagajā svarā notika 1999.gadā, kad brits Lenokss Luiss pārspēja amerikāni Evanderu Holifīldu, iegūstot titulus trīs galvenajās boksa versijās - WBC, WBA un IBF jostas.

Luisam nākamajā gadā no WBA titula bija jāatsakās, jo viņš izvēlējās cīnīties ar citu pretinieku, cīnoties par titulu WBC, IBF un IBO versijās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu