No JV uz EP vēlēšanām kandidēs arī Judins, Reirs un Kalniņa-Lukaševica (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zanda Kalniņa - Lukaševica.
Zanda Kalniņa - Lukaševica. Foto: Zane Bitere/LETA

No partiju apvienības "Jaunā vienotība" (JV) uz Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām kandidēs vairāki Saeimas deputāti, arī Andrejs Judins, Jānis Reirs un Zanda Kalniņa-Lukaševica, liecina šodien Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniegtais kandidātu saraksts.

JV vēlēšanu kandidātu saraksta līderi ir Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombroviskis, ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš un jau EP deputāte Sandra Kalniete.

Uz EP startēs arī pašreizējā EP Ekonomikas komitejas deputāte Inese Vaidere, bijusī kultūras ministre Dace Melbārde un vairāki Saeimas deputāti - Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Judins, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs un bijušais finanšu ministrs Reirs, Saeimas priekšsēdētājas biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica, kā arī deputāti Irma Kalniņa, Anna Rancāne un Mārtiņš Daģis.

Tāpat sarakstā ir kultūrvēsturiskā mantojuma glabātājs Jānis Lazdāns, Cēsu pašvaldības deputāts Māris Baltiņš, pārdevējs - konsultants Pauls Adijans, politiķe Janīna Kursīte, kultūrvēsturisko vērtību sargātāja Antra Grīnberga, vēsturnieks Didzis Šēnbergs.

Sarakstu noslēdz dabas aizsardzības aktīvists un Saeimas deputāts Uģis Rotbergs.

EP vēlēšanas paredzētas jūnija sākumā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu