"Visa pasaule uzzinās, ja kāds nobīsies." Usiks vai Fjūrijs par nākamo cīņas pārcelšanu saņems bargu sodu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Taisons Fjūrijs un Oleksandrs Usiks
Taisons Fjūrijs un Oleksandrs Usiks Foto: AP/Scanpix

Saūda Arābijas galvenais boksa promotieris Turki Alašihs Ariela Helvani raidījumā "The MMA Hour" ieskicējis, kas notiks, ja Oleksandra Usika un Taisona Fjūrija cīņa būs jāpārceļ vēlreiz.

Runas par Usika un Fjūrija titulu apvienošanas cīņu virmo jau kopš 2022. gada izskaņas. Tomēr abi bokseri, neskatoties uz cīņas vairākkārtēju oficiālu izziņošanu, tā arī ringā nav tikušies.

Tagad Fjūrija traumas dēļ ilgi gaidītais duelis no 17. februāra pārcelts uz 18. maiju. Alašihs, kurš ir ne tikai Saūda Arābijas galvenais boksa pasākumu organizators, bet arī augstu stāvoša valsts amatpersona, sarunā ar Helvani skaidrojis, kas notiks, ja cīņa kaut kāda iemesla dēļa nenotiks arī 18. maijā.

"Es garantēju, ka tajā vakarā būs vēl viena liela cīņa. Ja Usiks nobīsies, tad es pieprasīšu Džošua un Usika cīņu. Ja Fjūrijs nobīsies, es pieprasīšu jebkuru bokseri, kuru vēlas Usiks," sacīja Alašihs.

Draud arī naudas sods. Tas bokseris, kura dēļ cīņa tiks pārcelta 18. maijā, pretiniekam atdos 10 miljonus ASV dolāru no sava honorāra. Respektīvi, ja cīņā atkal nenorisināsies Fjūrija dēļ, tad Usiks brīdī, kad abi bokseri tomēr tiksies ringā, saņems 10 miljonus no brita honorāra.

"Parūpēsimies, ka visa pasaule uzzinās, ja kāds nobīsies," turpināja Alašihs.

Alašihs arī skaidro, ka titulu apvienošanas cīņai ir jānotiek drīz, jo Starptautiskā Boksa federācija (IBF), kuras čempiona josta pieder Usikam, ir noteikusi termiņu, līdz kuram titulu apvienošanas cīņa var notikt. Pēc tam IBF izvirzīs savu obligāto pretendentu vai arī Usikam atņems jostu.

"Es atklāšu Taisona noslēpumu. Viņš gribēja cīnīties 17. februārī, bet es viņam to neatļāvu. Tas būtu cirks, ne cīņa. Mums ar IBF ir atrunāts termiņš. Nevēlos, lai viņi man sagādā galvassāpes," norādīja Alašihs.

Jāatzīmē, ka šī nav pirmā reize, kad virs Fjūrija labās acs ir pamatīga brūce. 2019. gada cīņā tādu jau uzsita Oto Valins. Toreiz tikai Fjūrija "stūra" ārsta meistarība britu izglāba no tehniskā zaudējuma.

Fjūrijs profesionālajā karjerā nav cietis zaudējuma rūgtumu, 35 aizvadītajās cīņās izcīnot 34 uzvaras. Vienu reizi viņš cīnījies neizšķirti pret Deonteju Vailderu.

Savukārt 37 gadus vecais Usiks profesionālajā boksā ringā devies 21 cīņā un visās triumfējis, 13 dueļus noslēdzot priekšlaicīgi. Usiks bija absolūtais čempions svara kategorijā līdz 90,2 kilogramiem. Savā pēdējā cīņā viņš ar tehnisko nokautu uzveica Danielu Dubuā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu