Rīgā uzstāsies īru grupa "Fontaines D.C."

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Koncertzālē "Palladium" 15.jūnijā uzstāsies īru grupa "Fontaines D.C.", informē "Positivus Press".

Grupa debitēja 2019.gadā un guva starptautiskus panākumus. Līdz šim klājā nākuši trīs "Fontaines D.C." albumi - 2019.gadā izdots ieraksts "Dogrel", 2020.gadā - "A Hero's Death", 2022.gadā - "Skinty Fia".

Visi grupas dalībnieki iepazinās, apmeklējot Dublinas mūzikas koledžu. Savu pirmo turneju apvienība rīkoja 2017.gadā pēc pirmā debijas singla "Hurricane Laughter" izdošanas.

Nākamajā gadā tika izdoti nākamie singli un tie visi tika iekļauti grupas debijas albumā "Dogrel", kas izpelnījās mūzikas kritiķu atzinību un saņēma "Mercury" balvas nomināciju.

Sešus mēnešus pēc debijas albuma izdošanas grupa devās uz Losandželosu, lai ierakstītu nākamo albumu "A Hero's Death". To izdeva 2020.gada jūlijā un tas iekļuva desmitniekā vairākos mūzikas topos un ieguva grupai arī "Grammy" balvas nomināciju.

Grupas jaunākais albums "Skinty Fia" pie klausītājiem nonāca 2022.gadā un tas kļuva par apvienības pirmo mēģinājumu iekarot mūzikas topu virsotnes ne tikai mājās, bet arī Lielbritānijā un pasaulē. Patlaban grupa devusies Eiropas koncerttūrē, uzstāsies lielākajos festivālos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu