VIDEO Okupanti uzbrukumā Harkivai nogalinājuši trīs bērnu ģimeni

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters Connect/Scanpix

Krievijas piektdienas vakarā Harkivas pilsētas virzienā palaida uz Ukrainas pilsētu Harkivu trieciendronus "Shahed". Uzbrukumā pilnībā nodegušas 14 mājas un bojā gājuši septiņi cilvēki, tostarp piecu cilvēku ģimene, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra "UNIAN". 

"Vienā no privātmājām ugunsgrēkā bojā gāja vesela ģimene – vīrs, sieva, un viņu trīs dēli. Bērni bija septiņus, četrus gadus un septiņus mēnešus veci," norāda Harkivas Reģionālās militārās administrācijas priekšsēdētājs Oleksijs Sinehubovs. 

Citā mājā bojā gājis 66 gadus vecs vīrietis un viņa 65 gadus vecā sieva. Ievainotas 61 gadu un 39 gadus vecas sievietes un 45 gadus vecs vīrietis. 

Platformā "Telegram" Ukrainas iekšlietu ministrs Ihors Klimenko rakstīja, ka atbildīgajiem dienestiem ir izdevies lokalizēt ugunsgrēku dzīvojamo māju rajonā, izglābjot 25 mājas.

"Taču līdz pamatiem nodega vairāk nekā desmit māju. Vienā no privātmājām tika atrasti piecu cilvēku līķi, arī trīs bērni. Citā vietā vēl divi cilvēki gāja bojā. Kopējais upuru skaits šobrīd ir - septiņi bojāgājušie un trīs ievainotie," informēja Klimenko.

Pilsētas mērs Ihors Terehovs sacīja, ka trieciena rezultātā ugunsgrēkā nopostīta gandrīz puse ielas, un bez mājām palikušajiem pašvaldībā centīsies piedāvāt dzīvesvietu.

Sākotnēji tika ziņots, ka "Shahed" trāpīja kritiskās infrastruktūras objektam un izraisīja plašu ugunsgrēku. Krāsmatās tika atrasts bojāgājuša vīrieša līķis, paziņoja Harkivas apgabala prokuratūras preses dienests.

Apgabala prokurors Oleksandrs Fiļčakovs un policija sākotnēji informēja, ka 45 gadus vecs vīrietis guvis 40% ķermeņa apdegumus un ir ievietots slimnīcā. Ir hospitalizēta arī 61 gadu veca sieviete, kas saindējusies ar tvana gāzi. Tika evakuēti 50 cilvēki, tai skaitā divi bērni.

Krievija armija palaida trieciendronus no Belgorodas apgabala teritorijas. Ap plkst.23 trīs droni trāpīja degvielas uzpildes stacijai Harkivā, izraisot plašu ugunsgrēku, kurā tika nopostītas vismaz 15 privātmājas.

Hersonas apgabala militārā administrācija ziņo, ka aizvadītajā diennaktī Krievijas spēki sarīkoja 66 apšaudes apgabalā, cita starpā uzbrūkot dzīvojamo māju rajonā, garāžu koperatīvā un kritiskajai infrastruktūrai, nogalinot vienu cilvēku un ievainojot piecus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu