IIHF lēmums krievu un baltkrievu jautājumā izmainījis Latvijas pretiniekus OS kvalifikācijā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas izlases hokejisti
Latvijas izlases hokejisti Foto: Edijs Pālens/LETA

Krievijas un Baltkrievijas hokeja izlašu turpmākas izolācijas rezultātā izmaiņas piedzīvojusi arī Olimpisko spēļu (OS) kvalifikācijas grupa, kas norisināsies Rīgā.

Sākotnējais OS kvalifikācijas formāts sevī iekļāva arī Krievijas un Baltkrievijas izlašu dalību starptautiskajā hokeja apritē. Krievijas izlase ranga dēļ jau automātiski būtu kvalificējusies Olimpiādei, bet Baltkrievijas hokejistiem par ceļazīmi uz Milānu būtu jācīnās kvalifikācijas turnīrā.

12. februārī Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) sēdē tika pieņemts lēmums, ka Krievijas un Baltkrievijas izlases 2024./2025. gada sezonā vēl neatgriezīsies starptautiskā hokeja apritē. Līdz ar to Baltkrievijas izlase tika izslēgta no OS kvalifikācijas.

Tas nozīmē, ka izmaiņas piedzīvoja arī kvalifikācijas grupu izkārtojums. Sākotnēji tika paredzēts, ka Rīgā par ceļazīmi uz Milānas olimpiskajām spēlēm cīnīsies Latvija, Francija, Austrija un Japāna.

Tagad izmaiņu rezultātā par Rīgas grupā Japānu nomainīs Ukrainas valstsvienība, kura uzvarēja trešajā olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. Tāpat Austriju aizstās Slovēnijas izlase.

Vēl D apakšgrupā Bratislavā par ceļazīmi uz Olimpiādi cīnīsies mājinieki slovāki, Kazahstānas, Austrijas un Ungārijas izlases, bet F apakšgrupā spēlēs mājinieki dāņi, kā arī Norvēģijas, Lielbritānijas un Japānas hokejisti.

2026.gada olimpiskajām spēlēm Milānā un Kortīnā d'Ampeco kvalificēsies katras finālgrupas labākā komanda. Vietu olimpiskajās spēlēs jau nodrošinājusi mājiniece Itālija, kā arī Kanādas, Somijas, ASV, Vācijas, Zviedrijas, Šveices un Čehijas hokeja izlases. Kā jau minēts, teorētiski ceļazīmi ir nodrošinājusi arī Krievijas valstsvienība, ja IIHF pirms 2026. gada lems par tās atgriešanu hokeja apritē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu