Saistībā ar krievu raķešu uzbrukumu Ukrainai pacēlušies Polijas iznīcinātāji (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pēc Krievijas raķešu uzbrukumiem vairākiem Ukrainas apgabaliem 15. februāra rītā pacēlušies Polijas gaisa spēku iznīcinātāji, vēsta "Ukrainska Pravda". 

Polijas bruņoto spēku operatīvā pavēlniecība platformā "X" informē, ka bruņotie spēki īsteno "visus nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu Polijas gaisa telpas aizsardzību", un uzmanīgi seko līdzi situācijai.

Pavēlniecība arī brīdinājusi par "Polijas un sabiedroto lidaparātu aktivizāciju". Iznīcinātāji pacēlušies saistībā ar Krievijas stratēģiskās aviācijas aktivitātēm. 

Jau ziņots, ka Krievijas karaspēks 15. februāra rītā Ukrainas teritorijā īstenojis milzīgu raķešu uzbrukumu. Ukrainas ģenerālštābs ziņo, ka ienaidnieks lietojis stratēģiskās aviācijas lidmašīnas.

Vairākos reģionos, tostarp Kijivā un Ļvivā, darbojas pretgaisa aizsardzības sistēmas. Kijivas apgabala administrācijas vadītājs Serhijs Popko norāda, ka galvaspilsētas virzienā raidītas daudzas un dažādas raķetes. Aizsardzības sistēmas tās notriekušas. 

Popko norādīja, ka bojāgājušo nav. 

Savukārt Ļvivā triecienu rezultātā ievainoti divi cilvēki. Cietusi skolas ēka un pilsētas infrastruktūras objekti. Triecieni veikti arī Zaporižjas apgabalā, kur ievainots viens cilvēks. 

Triecienos Hmeļņicku apgabalā ievainoti divi cilvēki. Okupanti uzbrukuši arī civilajai infrastruktūrai Dņipropetrovskas apgabalā. 

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu