FOTO UN VIDEO Cik augsts ir ūdens līmenis Jēkabpils novadā?

LETA
Papildināts 11:51, 1. marts, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ledus sablīvējumi pie Pļaviņām
Ledus sablīvējumi pie Pļaviņām Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Daugavā pie Zeļķu dzelzceļa tilta, kas atrodas starp Jēkabpili un Pļaviņām, ūdens līmenis pagājušajā naktī lēni pazeminājās, piektdienas rītā tās sāka kristies strauji, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Plkst.7 ūdens līmenis noslīdēja līdz aptuveni 8,5 metru atzīmei. Ceturtdien tas sasniedza 9,56 metrus virs novērojumu stacijas nulles punkta - augstāko līmeni kopš 2010.gada paliem, kad naktī no 29. uz 30.martu ūdens īslaicīgi pakāpās līdz 9,65 metru atzīmei.

Foto: ledus sablīvējumi pie Pļaviņām

Pļaviņās ūdens līmenis Daugavā svārstās aptuveni pusmetra robežās, savukārt Jēkabpilī tas sācis pazemināties. Pie Līvāniem ūdens līmenis Daugavā ir stabils, pie Daugavpils un augšpus tās ūdens līmenis mazliet paaugstinās.

Video: ūdens līmenis Pļaviņās

Jēkabpils pilsētā un augšpus Jēkabpils plūdu draudu praktiski nav, jo upē turpinās tikai reta ledus iešana, sniegs ir nokusis un nokrišņi tuvākajās dienās nav gaidāmi.

TVNET GRUPA novēroja, ka netālu no Jēkabpils, pie Daugavas un Sakas upes satekas ūdens līmenis saglabājies augsts.

Daugavas posmā no Jēkabpils līdz Pļaviņām, kā arī Aiviekstes lejtecē joprojām spēkā LVĢMC izsludinātais oranžās pakāpes brīdinājums, šaurākā teritorijā - galvenokārt no Sakas salas līdz Zeļķu tilta apkārtnei - spēkā sarkanais plūdu brīdinājums.

Hidrologi norāda, ka Pļaviņu ūdenskrātuvē turpinās ledus masu kustība un veidojas lielāki izskalojumi.

Līdz ar sausāka laika iestāšanos ūdens līmenis Latvijas upēs sāk pazemināties. Tā paaugstināšanās turpinās Daugavas pietekās Dubnā un Aiviekstē, kā arī Gaujā un vēl dažu upju posmos. Nākamnedēļ visās upēs gaidāms ūdens līmeņa kritums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu