Lietuvā aizturēts Latvijā dzīvojošs krievu tautības pilsonis, kurš centies pārvadāt nelegālos migrantus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lietuvas robežsardze.

Lietuvas robežsargi aizturējuši Krievijas pilsoni ar termiņuzturēšanās atļauju Latvijā, kurš tika turēts aizdomās par mēģinājumu nelikumīgu nogādāt Rietumeiropā piecus migrantus. Pēc provizoriskiem datiem, šie ārzemnieki, kuri apgalvoja, ka ir Indijas pilsoņi, Latvijā iekļuvuši nelegāli, šķērsojot Baltkrievijas robežu.

Trešdienas vakarā Lietuvas robežsardzes darbinieki veica nelegālās migrācijas novēršanas un kontroles pasākumus. Uz ceļa, kas ved uz Poliju, nakts tumsā robežsargi pārbaudīja automašīnu "Opel Zafira" ar Latvijas numurzīmēm un tās vadītāja dokumentus.

34 gadus vecam Krievijas pilsonim bija termiņuzturēšanās atļauja Latvijā. Pēc automašīnas bagāžnieka atvēršanas robežsardzes darbinieki tajā atrada divas slapjas mugursomas.

Šoferis robežsargiem atklāja, ka 7 kilometru attālumā, mežā, atstājis cilvēkus, par kuru nogādāšanu no Latvijas uz Poliju viņam vajadzēja saņemt 700 eiro par katru pārvesto personu.

Dodoties uz Krievijas pilsoņa norādīto vietu, robežsargi atrada piecus vīriešus bez personu apliecinošiem dokumentiem, kuri apgalvoja, ka ir Indijas pilsoņi. Tiek ziņots, ka vīrieši ir vecumā no 19 līdz 38 gadiem.

Robežsargi šoferi un migrantus aizturēja.

Izmeklēšanas laikā noskaidrojās, ka šie vīrieši, uzdodot sevi par Indijas pilsoņiem, nelegāli iekļuvuši Latvijā, šķērsojot robežu no Baltkrievijas. Izmantojot pārvadātāja pakalpojumus, viņi plānoja no Latvijas caur Lietuvu un Poliju sasniegt kādu no Rietumeiropas valstīm.

Robežpolicijas iecirknī par nelikumīgu cilvēku pārvadāšanu pāri valsts robežai uzsākta pirmstiesas izmeklēšana. Par šādu noziedzīgu darbību draud brīvības atņemšana uz laiku līdz 8 gadiem.

Pieci arestētie vīrieši uz laiku izmitināti Ārvalstnieku reģistrācijas centrā. 

8. martā Krievijas pilsonim piemērots apcietinājums uz trim mēnešiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu