VIDEO "Latvijas dzelzceļš" turpinās piegādāt okupantiem bruņojuma izejmateriālus (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sliedes un vagoni. Ilustratīvs foto.
Sliedes un vagoni. Ilustratīvs foto. Foto: Publicitātes foto

Aktuāls jautājums kļuvis par mangāna rūdas vešanu uz Krieviju caur Latviju. Situāciju vērtē Satiksmes ministrijā. "Latvijas dzelzceļa" vadība saka, ka viņi "paši uz savu galvu nevar likt šķēršļus šādiem pārvadājumiem", vēsta TV3 Ziņas.

Caur Igauniju un Latviju okupantiem nogādā mangāna rūdu, kas izmantojama militārajā rūpniecībā – ieroču stobriem, bruņumašīnām, kāpurķēdēm.

"Latvijas dzelzceļa" vadītājs norāda, ka mūsu tranzīta koridorā gan 2022. gan, 2023. gadā pārvadāts vairāk nekā miljons tonnu mangāna rūdas. Tas turpinās arī šogad.

TV3 Ziņas norāda, ka ar kuģiem šie materiāli ienāk Latvijas ostās, tur pārkrauj un pa dzelzceļu ved tālāk. Šo pakalpojumu nodrošina gan privātie pārvadātāji, gan "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums "LDz Cargo".

"Latvijas dzelzceļa" valdes priekšsēdētājs Rinalds Pļavnieks norāda: "Šis ir noteikti ar sociālas atbildības ietekmi, bet prevalējoši mums ir jādarbojas juridiskās atbildības ietvarā. Pretējā gadījumā mēs saskaramies ar potenciālām civilprasībām par pakalpojuma nesniegšanu."

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu