Ukrainas futbola leģenda Ševčenko komentējis iespējamo futbolistu iesaukšanu armijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Andrijs Ševčenko
Andrijs Ševčenko Foto: SIPA/Scanpix

Ukrainas futbola leģenda Andrijs Ševčenko sarunā ar mediju "New Voice" izteicies par iespējamo ukraiņu futbolistu iesaukšanu armijā.

Ševčenko, kurš 2024. gada sākumā kļuva par Ukrainas Futbola asociācijas (UAF) prezidentu, norādīja, ka futbolistu iesaukšana armijā radīs arī savus sarežģījumus.

"Šis ir ļoti sarežģīts jautājums, jo runa nav tikai par spēlētājiem, bet arī treneriem, ārstiem un tiesnešiem," sacīja UAF galva.

Ševčenko uzskata, ka futbols joprojām pilda nozīmīgu reprezentatīvo funkciju gan pašā Ukrainā, gan ārpus tās. Sagatavošanās sacensībām un dalība tajās esot apliecinājums, ka kara nomocītajā valstī joprojām turpinās dzīve.

Tāpat Ševčenko norādīja, ka sports allaž bijis svarīgs starptautiskās sabiedrības domu ietekmēšanas instruments.

"Tā ir platforma, uz kuras starptautiskajai auditorijai varam nodot svarīgus paziņojumus. Mums Ukraina jāpatur starptautiskās dienaskārtības centrā. To var darīt arī ar sportu, tostarp futbolu. Tāpēc, manuprāt, ir svarīgi turpināt piedalīties sacensībās pat šajā sarežģītajā laikā. Tādējādi starptautiskās sabiedrības uzmanība vairāk tiktu pievērsta mūsu valstij," sacīja bijušais futbolists.

Ševčenko gan nobeigumā piebilda, ka gala lēmumu futbolistu mobilizācijas jautājumā pieņems valsts vadība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu