Apskatnieks uzskata, ka "Celtics" atlikušajā sezonā mazāk jāizmanto Porziņģi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

ASV sporta medija "Bleacher Report" apskatnieks Zeks Baklijs savā publikācijā izcēlis trīs izmaiņas, kuras Bostonas "Celtics" jāievieš, lai tā patiesi cīnītos par čempionu titulu. Viena no šīm izmaiņām ir arī minūšu ierobežošana vairākiem spēlētājiem, kuru vidū ir arī Kristaps Porziņģis.

Baklijs kā pirmo no ieviešamajiem uzlabojumiem izcēla "Celtics" uzbrukuma risinājumus spēļu beigās, kas gadu gaitā bijuši visai vienveidīgi – bumbu saņem Džeisons Teitams vai Džeilens Brauns, kuri tad ar individuālo meistarību cenšas panākt vēlamo rezultātu.

Šogad Bostonas vienībai uzbrukuma arsenāls ir krietni plašāks par tās divām galvenajām zvaigznēm.

"Bostona nedrīkst pieturēties pie ierastā. "Celtics" rīcībā ir pārāk daudz citu spējīgu izpildītāju, lai tā spēļu izskaņā būtu tik paredzama. It sevišķi, ja Porziņģis, Holidejs un Vaits ir realizējuši lielāko daļu savu metienu spēļu izskaņās. Katrs no viņiem spēļu izšķirošajos mirkļos met ar 50+% precizitāti, kā arī ar 36+% precizitāti no distances. Viņiem visiem kopā ir 25 piespēles pret septiņām kļūdām," uz "Celtics" opcijām saspringtu spēļu beigās norādīja Baklijs.

Kā otro punktu starp nepieciešamajām izmaiņām apskatnieks izceļ nesen iegūtā Havjera Tilmena lielāku iesaisti spēlēs. Baklijs norāda, ka "Celtics" ar Tilmenu laukumā statistiski veicas krietni labāk nekā ar līdz šim ierasto rezerves centru Lūku Kornetu.

Visbeidzot, Baklijs piedāvāja "Celtics" uzsākt līderu minūšu monitorēšanas procesu. Šajā sezonā "Celtics" atlikušas vairs 17 spēles. Ķeltu pārsvars pār otru labāko komandu visā NBA (Denveras "Nuggets") ir piecarpus spēles. Kā norāda apskatnieks, drīzumā "Celtics" basketbolisti par uzvarām varēs cīnīties tikai goda dēļ, jo turnīra tabulā tās neko īsti vairs nemainīs.

Tāpēc, viņaprāt, "Celtics" pavisam drīz vajadzētu sākt ierobežot tās vadošo spēlētāju minūtes.

""Celtics" vadošais sešinieks (sākumsastāva spēlētāji un Els Horfords) ir galvenais iemesls, kāpēc komanda ir pelnījusi ieņemt čempionu titula favorītu statusu. Bostonai vajadzētu sākt domāt par tās kodola pasaudzēšanu, kad šāda iespēja parādās, jo no šiem spēlētājiem izslēgšanas spēlēs būs nepieciešamas lielas minūtes.

"Bostonai vajadzētu ierobežot tās "smagsvaru" minūtes, cik vien bieži iespējams. Galvenokārt runa ir par Porziņģi, Holideju un Horfordu. Porziņģa gadījumā tam pamats ir viņa traumu vēsture, bet Holideja un Horforda situācijā – viņu vecums," raksta Baklijs.

Porziņģis kājas savainojuma dēļ nepiedalīsies arī mačā pret Fīniksas "Suns", kas nozīmē, ka latviešu basketbolists būs izlaidis jau četras spēles pēc kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu