"Divas reizes sev sejā iebāzu ieroci." Bijušais NBA spīdeklis atklāti par vēlmi izdarīt pašnāvību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džons Vols
Džons Vols Foto: AFP / Scanpix

Bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) saspēles vadītājs Džons Vols sarunā ar amata brāļiem Udoni Haslemu un Maiku Mileru viņu podkāstā "The OGs Show" pastāstīja par laiku, kad bija gatavs izdarīt pašnāvību.

Vols savas NBA karjeras pirmajā daļā tika uzskatīts par vienu no spožākajām līgas zvaigznēm. 

2010. gada draftā atlētisko aizsargu ar pirmo numuru izvēlējās Vašingtonas "Wizards", kur viņš arī aizvadīja savas karjeras spilgtākos gadus. Lai gan Vols ar savainojumiem laiku pa laikam cīnījās visas savas profesionālās karjeras laikā, viņa spēlētāja gaitu beigu sākums meklējams 2018. gada izskaņā.

Toreiz "Wizards" paziņoja, ka Vols papēža savainojuma dēļ 2018./2019. gada sezonas ietvaros laukumā neatgriezīsies. Diemžēl veiktās operācijas rezultātā basketbolista papēdī ieviesās infekcija. Neilgi pēc tam Vols paslīdēja savas mājas dušā un pārrāva Ahileja cīpslu.

Vols atzina, ka tieši laikā, kad noritēja atkopšanās no Ahileja cīpslas traumas, viņš esot apsvēris pašnāvību. Papildus apziņai, ka savainojuma dēļ var būt apdraudēta viņa karjera, Volam bija jāpārdzīvo arī savas mātes nāve.

"Psiholoģiskā veselība ir nopietna. Ja man nebūtu divu dēlu, es būtu izdarījis pašnāvību. Divas reizes sev sejā iebāzu ieroci. Daudzi mani draugi un tuvinieki to nemaz nezināja. Bija video, kurā es rādu bandu simboliku. Tas bija manas dzīves tumšākais laiks. Es mēģināju atrast laimi," sacīja Vols, vēlreiz piebilstot, ka pašnāvība, viņaprāt, būtu negodīga pret viņa atvasēm.

Vols karjeru atsāka tikai 2021. gadā, kad "Wizards" viņu jau bija aizmainījusi uz Hjūstonas "Rockets". 2022./2023. gada sezonā viņš vēl 34 spēles aizvadīja Losandželosas "Clippers" rindās, bet kopš tā laika pieckārtējais Visu zvaigžņu spēles dalībnieks NBA laukumā vairs nav atgriezies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu