VIDEO Ziemeļkorejas vadonis pirmo reizi izmēģinājis Putina dāvāto automašīnu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Ziemeļkorejas vadonis Kims Čenuns pirmo reizi izbraukājis ar Krievijas diktatora Vladimira Putina dāvāto luksusa limuzīnu, sestdien paziņoja Kima māsa.

Februārī Putins Kimam uzdāvināja augstas klases krievu limuzīnu "Aurus Senat", ko viņš iepriekš izrādīja Ziemeļkorejas līderim, kad viņi septembrī tikās Krievijā, ziņo amerikāņu medijs "NBC News".

Video: Kremļa saimnieks Čenunam izrāda krievu limuzīnu

Novērotāji gan norāda, ka ar šo sūtījumu pārkāpta Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) rezolūcija, kuras mērķis ir piespiest Ziemeļkoreju atteikties no kodolieroču programmas, aizliedzot luksusa preču piegādi Ziemeļkorejai.

Kima māsa un vecākā amatpersona Kima Jočona valsts plašsaziņas līdzekļos izplatītajā paziņojumā norādīja, ka viņas brālis šo limuzīnu pirmo reizi izmēģinājis piektdien pasākuma laikā.

Viņa apgalvo, ka automašīna ar tās funkcijām ir "perfekta" un "pilnībā uzticama". Vadoņa māsa arī dižojas, ka Putina dāvana ir skaidrs pierādījums Ziemeļkorejas un Krievijas draudzībai, kas attīstās "jaunā līmenī".

Kā vēsta Krievijas valsts plašsaziņas līdzekļi, "Aurus" bija pirmais Krievijas luksusa automobiļu zīmols. Tā automašīnas tiek izmantotas augstāko amatpersonu izbraucienos kopš 2018. gada, kad Putins savas inaugurācijas ceremonijas laikā pirmo reizi brauca ar "Aurus" limuzīnu.

40 gadus vecajam Kimam Čenunam ir plaša ārzemēs ražotu luksusa automobiļu kolekcija, kas, domājams, ir kontrabandas ceļā ievesti viņa valstī.

Vizītes laikā Krievijā Čenuns starp pārvietojās ar "Maybach" limuzīnu, kas bija ievests vienā no viņa īpašā vilciena vagoniem. Tiek ziņots, ka viņa izmantoto limuzīnu vidū ir arī Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard un Maybach S62.

Pēdējā gada laikā abas agresorvalstis - Ziemeļkoreja un Krievija - ir ievērojami palielinājušas savu militāro un cita veida sadarbību.

Ukrainā reģistrēti aptuveni 50 gadījumi, kad Krievija raidījusi uz Ukrainu Ziemeļkorejas raķetes, piektdien paziņoja Harkivas apgabala prokuratūras vadītājs Oleksandrs Fiļčakovs.

VIDEO: Ziemeļkorejas diktators pirmo reizi izmanto Putina dāvanu

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu