Kara analītiķi: Krievija varētu uzbrukt NATO ātrāk nekā prognozēts (30)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kremlis.
Kremlis. Foto: Eugene_Photo/Shutterstock

Krievija, visticamāk, gatavojas sākt plaša mēroga bruņotu konfliktu ar NATO ātrāk, nekā iepriekš prognozēja vairāki Rietumu analītiķi, vēsta ASV Kara pētījumu institūts (ISW).

Institūts par to vēsta savā jaunākajā ziņojumā. Pētnieki norāda, ka par šādiem Krievijas vadoņa Putina plāniem liecina trīs faktori – finanšu, ekonomiskie un militārie rādītāji.

ISW uzskata, ka militārie draudi, ar kuriem Krievija vēlas stāties pretī pasaulei, ir atkarīgi no finanšu resursiem. Tieši šobrīd Putins cenšas radīt apstākļus ekonomikas stabilizēšanai.

"Tā, visticamāk, ir daļa no Krievijas finanšu un iekšzemes gatavošanās iespējamam liela mēroga konfliktam ar NATO nākotnē, nevis tikai ieilgušam karam Ukrainā," teikts ziņojumā.

Arī februāra beigās analītiķi norādīja, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins ir sācis gatavoties militārai agresijai pret Ziemeļatlantijas aliansi.

Kara izpētes institūta analītiķi uzskata, ka par to liecina divi Krievijas līdera 26. februārī izdotie dekrēti, ar kuriem oficiāli atjaunoti Maskavas un Ļeņingradas militārie apgabali.

Tādējādi Krievija likvidējusi Rietumu militāro apgabalu, ko Krievijas Aizsardzības ministrija izveidoja 2010. gadā, apvienojot tajā Maskavas militāro apgabalu un Ļeņingradas militāro apgabalu.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu