VIDEO Ukraiņu droni uzbrukuši Samaras apgabalam. Deg naftas pārstrādes rūpnīca (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/Visegrad 24/"X"

Ukrainas bezpilota lidaparāta uzbrukumā aizdegusies naftas pārstrādes rūpnīca Krievijas Samaras apgabalā, sestdien vēsta Krievijas valsts ziņu aģentūra TASS, atsaucoties uz apgabala gubernatoru Dmitriju Azarovu.

Azarovs paziņoja, ka Samaras apgabalā dronu uzbrukums vērsts pret divām naftas pārstrādes rūpnīcām. Viņš teica, ka cietušo uzbrukumos nav.

Rūpnīca Novokuibiševskā, kā apgalvoja gubernators, nav cietusi, bet Kuibiševā rūpnīca ir aizdegusies, tomēr ugunsgrēks jau ir likvidēts. Abas rūpnīcas pieder Krievijas valsts koncernam "Rosņeftj".

Krievijas Aizsardzības ministrija platformā "Telegram" apgalvoja, ka Brjanskas, Belgoroda, Voroņežas un Sarātovas apgabalos notriekti 12 bezpilota lidaparāti, bet Ukrainas pierobežā esošajā Belgorodas apgabalā notriektas 11 raķetes.

Belgorodas gubernators Vjačeslavs Gladkovs paziņoja, apgabalā aizvadītajā naktī gaisa triecienos nogalināti divi cilvēki un septiņi ievainoti.

Pēdējo nedēļu laikā Ukrainas specdienesti vairākkārt ar droniem uzbrukuši Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcām.

Laikraksts "Financial Times" piektdien ziņoja, ka ASV vēlas atturēt Ukrainu no uzbrukumiem Krievijas naftas infrastruktūrai, lai izvairītos no eskalācijas un pasaules naftas cenu kāpuma, ņemot vērā ASV prezidenta vēlēšanu tuvošanos.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu